Tünde programajánló gyereknap

Bizonyára senki nem felejtette el, hogy a hétvégén gyereknap lesz. Tengernyi programot szerveznek erre a hétvégére, ezekből szemezgettünk.

Vár a legvidámabb gyereknap május 28-án az Erzsébet téren

Rendhagyó módon május 28-ra, szombatra invitál meg titeket az Akvárium Klub a város legmenőbb gyerekzsúrjába.  Rengeteg játék, nyeremény, interaktív foglalkozás várja a legkisebbeket és a nagyobbakat is.

Kipróbálhatjátok, hogy mennyire ismeritek a közlekedési táblákat és a KRESZ-t, és mindent megtudhattok a biciklis közlekedés titkairól. Szabadjára engedhetitek képzeletetek a kézműves szigeten. Az Akvárium a legkedveltebb gyerekegyütteseket hívta el a hangulat fokozására, így táncolhattok, pöröghettek és foroghattok az Alma együttes, Kovácsovics Fruzsina, a MintaPinty Zenekar, a Kaláka és az Apacuka zenekar koncertjeire. Ha pedig már nem bírjátok szusszal, Nagypapa meséire pihenhettek.

A vásári forgatagban is minden a gyerekekről szól: design baba- és gyerekruhákat, kiegészítőket, fejlesztő- és egyéb gyerekjátékokat, mesekönyveket, bio- és kézműves termékeket találtok, ha eljöttök. Az összes program ingyenes. Rossz idő esetén a programokat az Akvárium Klub zárt tereiben szervezik meg.

Részletes infók itt >>>

Gyermeknapra moziba készül A Játékkészítő

A 2015 karácsonyán nagy sikerrel bemutatott, A Játékkészítő című pop-show-musical felvételeiből készült mesemoziban élednek újra a történet szereplői,  főbb szerepekben Stohl Andrással, Szabó Győzővel, Kamarás Ivánnal, Nagy Feróval, Oroszlán Szonjával és Hajdu Steve-vel.

Az elmúlt két évben majd’ százezren látták az első, tisztán magyar „alapanyagból” készült pop-show-musicalt, A Játékkészítőt. A pazar szereposztással, lenyűgöző látványvilággal és a történetben felhangzó, azóta platinalemezzé érett zenei anyaggal készült előadásra – a hazai siker után – már nemzetközi szinten is nagy az érdeklődés. Bár színpadon itthon egyelőre nem tervezik bemutatni A Játékkészítőt, a 2015-ös megújult változat a mozivásznon újraéled. „Több kamerával vettük fel az összes tavaly karácsonyi előadást. A mintegy 24 órai forgatott anyagból összevágva igyekeztünk egy olyan „mozit” csinálni, ami teljes értékűen adja vissza az eredeti, színházi élményt” – mondja Illés Gabriella, a TulipánTündér Produkció vezetője, A Játékkészítő producere.  A Játékkészítő című zenés mesemozi 2016. május 27-től lesz látható a mozikban.

A produkció honlapja >>>

Vl. EZER LÁMPÁS ÉJSZAKÁJA: 2016. május 29. - Kampány az eltűnt gyermekekért

Május 25. az Eltűnt Gyermekek Világnapja. Megdöbbentőek a legfrissebb adatok: tovább nőtt a fiatalkorúak eltűnésének száma Magyarországon. Idén hatodik alkalommal rendezik meg a jelenséghez kapcsolódó Ezer Lámpás Éjszakája társadalmi célú programot. A kampányban 13 város vesz részt, minden helyszínen jótékonysági koncertekkel, családi-és gyerekprogramokkal, valamint bűnmegelőzési tanácsadással hívják fel a figyelmet a csellengés veszélyeire. Tovább folytatódik a tejesdoboz akció és újabb digitális felületen keresik az eltűnt fiatalokat.

Több mint 60 együttes és énekes vállal szerepet az Ezer Lámpás Éjszakája kampány 13 helyszínén.   Igazi sztárdömping várható mind a 12 nagyvárosban és Budapesten is. A társadalmi célú programon többek közt olyan fellépők állnak majd színpadra, mint Curtis, Radics Gigi, a Holdviola, Nagy Feró és a Beatrice, a Sugarloaf, a Ladánybene 27, a Belmondo, ByeAlex és a Slepp és még sokan mások.

12 ezer világító lufival jeleznek az eltűnt gyerekeknek. A program védjegyévé vált figyelemfelkeltő és látványos akció az idén sem marad el. A résztvevők tizenkétezer világító lufit engednek majd a magasba, így emlékezve az eltűnt gyerekekre, valamint a világító gömbök fényeivel jelezni szeretnék azt is, hogy minden gyereket hazavárnak.

A rendezvény honlapja >>>

Egy napig a gyerekeké lesz a Müpa

Gyermeknap alkalmából hatalmasra nő a Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája. Május 29-én mesével és zenével, valamint számos kreatív és készségfejlesztő foglalkozással várják a családokat. A gyerekek többek között találkozhatnak Csodaliget lakóival, megnézhetik a Brémai muzsikusokat, sőt újrahasznosított tárgyakból készült hangszereken is játszhatnak.

Három színpadon zenés és mesés előadások váltják egymást. A Búgócsiga Zenede tagjai vicces interaktív műsorral készülnek, a Csurgó Zenekar a népzene világába kalauzolja a kicsiket, a HolddalaNap csapata megzenésített versekkel ősi dallamokat idézi fel, Csodaliget lakói mesés utazásra hívnak, a gyerekek alkotta Drums ütőegyüttes pedig a ritmusok világába enged betekintést. A Fesztivál Színházban a Netz Táncprodukció családi örömzenére és táncra csalogat mindenkit, míg a Kompánia Színházi Társulat Etetős verseket a menzáról című előadását mutatja be. A legkisebbek Benedek Krisztina vezetésével Kerekítő Tippentőn vehetnek részt, megnézhetik a Szamárfül Projekt Brémai muzsikusok című előadását vagy egy Csod-állatos mesét a pökhendi sünivel. Az előadások mellett királyi várjáték, kreatív és készségfejlesztő foglalkozások, kukoricajátszó, kreszpálya és tanyavilág is várja a gyermekeket.

Cifra Palota XXL – Gyermeknap
Interaktív programok tanulni vágyó gyermekeknek és felnőtteknek
Müpa, 2016. május 29. 10:00-15:00

Facebook esemény >>>
Részletes program >>>

110 sportág a Budapesti Nagy Sportágválasztón!

A 2016. május 27-28-án megrendezésre kerülő XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztón minden eddiginél nagyobb sportági megjelenés képviselteti magát, várhatóan minden eddig rekordot megdöntve 110 sportág próbál kedvet csinálni a sportoláshoz és segíteni a sportágválasztást a 20-22 ezer látogatónak.

A Nagy Sportágválasztó rendezvények sajátossága, hogy a gyakorlatban igyekszik kedvet csinálni a sportoláshoz, a megjelenő sportágak díjmentes kipróbálásának lehetőségével. A megjelenő sportágakat minden esetben sportszakemberek, edzők képviselik hitelesen bemutatva az adott mozgásforma lényegét és információt adva az adott sportág gyakorlásának lehetőségeiről, feltételeiről.

A XVIII. Nagy Sportágválasztó rendezvényen lehetőség lesz a fogyatékkal élők sportolási lehetőségeinek bemutatására, integráltan az épek sportjaival.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó, első (péntek) napja, kifejezetten az előre bejelentkezett oktatási intézmények számára fenntartott nap, míg szombaton a családoké a főszerep. A pénteki, oktatási napon a szervezők keresik a Nagy Sportágválasztó legsportosabb iskoláját.

Időpont: 2016. május 27-28. (péntek, szombat)
Helyszín: Merkapt Sportközpont (Budapest, X., Maglódi út 12/A)
A belépés ingyenes!

A Sportágválasztóról itt olvashatsz >>>

És egy jövő pénteki eseményre is szeretnénk felhívni a figyelmet:

TérTánc koncert 2016

Ez a kezdeményezés a toleranciáról szól, arról, hogy együtt táncolnak hátrányos és szerencsésebb környezetből érkező gyerekek a Fesztiválzenekar zenéjére. Nagy toleranciaünnep lesz ez.” (Fischer Iván)

A Budapesti Fesztiválzenekar a tavalyi sikereken felbuzdulva idén is megrendezi nagyszabású, ingyenes TérTáncKoncertjét a Hősök terén. A június 3-i nyárköszönő eseményen ezúttal nem 200, hanem 500 hátrányos helyzetű gyerek táncol majd együtt a zenekar élő játékára. A fiatalok kemény munkája, fellépésük és közös táncuk kézzelfogható bizonyíték arra, hogy a zenében, a táncban és a művészetekben komoly közösségépítő erő rejlik. A fiatalok 9 megye 17 településéről, 22 különböző iskolából érkeznek, és Stravinsky Kártyajáték című darabjára táncolnak majd, vagyis nemcsak az előadás, a választott zenemű is különleges. Stravinsky muzsikája is az összefogásban rejlő lehetőséget mutatja meg a TérTáncKoncert többezres közönségének.

Az esemény Facebook oldala >>>

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?