Magzatvédő bonmot, hogy az abortuszhoz való jogért csak a már megszületettek tüntetnek. Az életvédő mozgalom amerikai aktivistái között azonban van egy olyan ember, egy nő, akit nem akart az anyja megszülni. A Családtervezési Központnak nevezett Los Angeles-i abortuszklinikán az orvos az anya méhébe sóoldatot fecskendezett, hogy megszakítsák a már előrehaladott terhességet. A magzat máig érthetetlen módon mégis túlélte a beavatkozást. Gianna Jessen hét és fél hónapra született. 

A Konzervatórium blogon magyar felirattal közzétett videóban elmondja, hogy 2002-ig a terhességmegszakítást túlélő csecsemőket általában megfojtották, vagy egyszerűen nem látták el az egészségügyi dolgozók, így teljesítve az anya kérését, aki (a saját teste feletti) önrendelkezési jogával élve határozott gyermeke sorsáról.

Gianna Jessen szerint olyan háborúban élünk, ami az élet és a halál között dúl, és felteszi a kérdést: Önök melyik oldalon állnak?

A most 34 éves fiatal nő beszédében lehetetlen nem észrevenni az elfojtott gyűlöletet. Vajon csoda-e, ha máig feldolgozatlan indulatai vannak az édesanyja, annak orvosa, a jogrend iránt, és küzd az egész világ ellen, mert az ő megsemmisítésére szövetkeztek?

Szerintetek pszichológusra van szüksége Jessennek, vagy meg kellene inkább értenünk őt és a világlátását, hogy feminizmusellenes, és hogy a vele történt csodával határos események miatt isteni küldetésnek tekinti a magzati élet és a gyengébbek védelmét? Vagy bármi jobb annál, ami egy nem várt, nem tervezett, nem szeretett gyereknek jut majd osztályrészül?

Figyelem! A videó 16. percétől megrázó képsorok láthatóak.

Citabella

Konzervatórium blog:

http://konzervatorium.blog.hu/2011/09/20/a_lany_aki_tulelte_az_abortuszt_gianna_jessen_vallomasa

http://www.magyarkurir.hu/node/36414

Videó:

http://www.youtube.com/watch?v=nh-z4COwP9o&feature=player_embedded