'Choices' photo (c) 2010, Andy Rennie - license: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

 Ha nem az első gyereket várod, bizony könnyen megeshet, hogy az a bizonyos első 12 hét arról fog szólni, hogyan álcázd magad. Vannak ugyanis olyan szerencsés egyedek, akik a második/többedik terhességi tesztet kézbe véve hirtelen egyik hétről a másikra labdát nyeltnek néznek ki. Bezzeg, amikor az elsőt vártad! Azt hitted, sosem kezd nőni a pocakod és büszkén toltad ki a m egjelenő – talán csak bekajált a kollegina kinézetű – hasadat a 14. héten a nagy bejelentés után. Megeshet azonban pár év múlva, hogy 9 hetesen már az akkor az elsőterhes kismamanapló szerző 16. hetes pocakját látod magadon. És hogy te látod, az még hagyján. A főnök is kiszúrhatja. Megkezdődik a trükközés.

Mindenhová hatalmas dossziékkal közlekedsz. A főnökkel csak a szekrény takarásában beszélgetsz. Ám ha ki kell lépni a fedezékből, bizony neki kell állni az álcaruha kollekció kialakításának. Hosszú ám az a 12 hét, ha már a nyolcadikon üvölt a korábban lapos hasadról, hogy valami kerekedik.

 

 

Bandázs szóba sem jöhet. Kismamás.

Mell alatt vágott holmik. Még kismamásabbak.

Várod a hideget, hogy valami bővebb cuccot hordhass, de amíg a főnökasszony is ujjatlanban jár be, nehéz eset pulcsiba rejteni növekvő bájainkat.

Elkezdesz csípőfarmerre vadászni, ami ugyan egy mérettel nagyobb a seggeden (is), de legalább le tudsz benne ülni anélkül, hogy úgy éreznéd, agyonnyomod magad és ez tényleg jól álcáz. Csak ne kelljen sokat gyalogolni benne. Mert akkor a beépített gravitációs erő, minden kismama ősellensége bizony itt is működésbe léphet. Csípőfarmerhez persze keresni kell hosszú derekú pólót. De véletlen sem tunikát. Ha túl rövid, kidudorodsz, ha túl kismamás, egyből bukta van. Ha szerencsés vagy, találsz olyat, aminek vagy nagy dekoltázsa van és mellnél trükkösen csavart anyaga által a hasadnál lágyan leomlik, vagy olyat keresel, ami ugyan testhez álló, de valami feltűnő van rajta a kivágása táján. Figyelemelterelés a jelszó. Szóba jöhet erre a célra még nagy színes nyaklánc, vagy ha nincs egymillió fok, valamilyen szép lenge sál is.

Láttam a neten olyan belly-belt nevezetű kiegészítőt, ami voltaképp egy gumiszalag gombokkal és gomblyukakkal a végein. Ez a szerkentyű arra hivatott, hogy hordhatóvá varázsolja régi ruhatárad derékban egyre kényelmetlenebb darabjait betoldva a nadrágod gombja és gomblyuka közé. Ha sikerül venned (vagy tizedáron varr(at)nod) egy ilyet, megúszod az új nadrág mizériát (egy időre). Ez esetben is csak ápol és eltakar jeligéjű felsőkre lesz szükséged.

Nyári ruhát is keresel. A régi ruhatárad csodásan kihangsúlyozza domborulatadat. Az összeset. Pedig milyen jó lenne ezekben feszíteni. Félre velük. Remélhetőleg csak egy másfél évre. Szóval az ötvenes évek stílusa itt bejöhet. Nem kismamás, kicsit romantikus, nagyobb szoknya, fent szűk, lent áldásosan takar.

Ha sikerül a hadművelet, és még le sem hányod a nagy tárgyalóban az összes munkatársad előtt a szobapálmát, akkor csupán kb. 4 hét, azaz 20 munkanap rejtőzködés vár. 20 nap trükközés után bejelented a nagy hírt, és végre kitolhatod azt, amit már eddig is nehéz volt rejtegetni. Hajrá, igazi kismamaruhák! (Azért az álcakollekció még jól jöhet majd a szülés utáni időszak hastitkolásához).

 

Center