gyereknevelés

Nemrég jelent meg Vicuss története a Bezzeganyán, melyben elmesélte, hogy kisfia lenyelt egy fémgolyót. A téma kapcsán sok anyuka kezdett sztorizgatni, a szerencsésen végződött horrortörténetekből szemezgettünk.

„Az én hétévesem pattogatni való kukoricát dugott az orrába. Soha kicsi korában ilyet nem csinált. Miért most?! Kifújta. Megállt a szívem egy pillanatra.” (Petra)

„Pucolt napraforgómag a fülben, sok antibiotikum, mire rájöttünk hogy ez nem normális. Fülmosás és ott volt mint a kettő, lement a láz és minden rendbe jött” (Melinda)

„Az én fiamnak a tüdejébe ment le az összerágott káposztatorzsa. Na, őt műteni kellett. Már amennyiben egy altatásos tüdőtükrözés műtétnek nevezhető.” (Viktória)

„Csak csokigolyót dugott a gyerek az orrába, de legalább szólt, hogy betette.” (Anna)

„Négyéves kisfiam az oviban dörgöli a fülét, óvó néni kérdezi:

- Fáj a füled?
- Nem, kavics van benne.
- Hogy került oda?
- Hát beledugtam!

Persze hívtak, hogy gyorsan vigyem dokihoz, mire én mint az őrült rohantam vele a fül-orr-gégészetre. Odafele a kocsiban nyugtatgattam, hogy semmi baj nem lesz, csak ne piszkálja, nehogy beljebb küldje a kavicsot, mire megvitatták a tesójával, hogy semmi baja nem lesz, mert a füléből majd beesik a pocakjába, onnan meg a vécébe kerül… Miután a doktor néni kivette a kavicsot és leellenőrizte, hogy nincs sérülés, stb. elmeséltem neki, mi a véleményük a kölköknek a témában. Jót derült és nagyon megjegyzett minket, mert 2-3 hónappal később ugyanezzel a gyermekemmel durva orrvérzés miatt mentünk hozzá és kapásból azzal kezdte, hogy

- Ugye nem kavicsot dugott a fülébe?!”
(4manócska)

„Én is rohantam már késő este a fül-orr-gégészetre, mert a kölök kukabúvárt dugott az orrába. Iszonyúan szégyelltem magam, hogy ilyet tett. Aztán rájöttem, hogy mázlista az a szülő, akinek semmit se dugott sehova a gyereke, semmit se nyelt le a gyereke. Mert ez nem jólneveltség, nem okos odafigyelés eredménye. Mindössze mázli. 8 gyerekemből 7-nek soha eszébe se jutott. De Ugyanígy 8 gyerekből 7-nek az se, hogy kikutassa az elzárt gyógyszert. (ez másik gyerekem) Ugyanígy csak egy gyerekem firkált össze mindent. Egyszerűen vannak ilyen gyerekek. Kísértik a sorsot.” (nagycsaládos)

„Enyémközépső is alakított kétszer: játékdarab a fülben, karácsony utáni napon irány a fülészet, meg volt egy mágnesgolyó-lenyelés is… Még szerencse, hogy két nap múlva koppant a vécén… Nem nevelés kérdése, az ember megteszi, amit lehet, de iszonyat leleményesek tudnak lenni.” (özönvíz)

„Az egyik unokatesóm egy szem nyers babot dugott az orrába. Nem mert szólni senkinek, mire kiderült, és orvoshoz vitték, már megdagadt és kicsírázott.” (Zöldtulipán).

„Csütörtökön melóban csörög a telefonom. Nem ismerős a szám. Felveszem, az óvodából telefonáltak, hogy a fiam paprikát dugott az orrába uzsonna közben. Melót befejeztem, felhívtam a helyi kórházat, kapcsolták a gyermek sürgősségit. Azt mondta a hölgy, hogy vigyem be, megnézik, mit tehetnek. Elrobogtam az oviba, onnan a kórházba a gyerekkel. Az ügyeletes gyerekorvos közölte, hogy nekik nincs műszerük, vigyem a megyei kórházba. 25 km autózás után beértünk a megyeibe, a gyek-ből átküldtek a fül-orr-gége szakrendelés ügyeletére. Majd onnan a doki felküldött az osztályra, ahol újabb félórás várakozás után a műtőben kiszedte a szépen megrágcsált paprikadarabot. Mit mondjak, nem így terveztem azt a délutánt/estét.” (Manka78)

„A húgom egy időben elkezdett dögszagot árasztani. A szüleim totál nem értették, semmi baja nem volt, se egy seb, se a ruhájában valami, sem az ágya, sehol semmi, ahol mondjuk valami kaját eldugott volna és az büdös. Konkrétan dögszaga volt, nem lehetett mellette megmaradni. Elvitték a házidokihoz, megnézte, semmit nem talált, de egy idő után beazonosítható volt, h az orra környékéről jön a bűz. Nosza, fül-ott-gégészet, lámpázták, nyomkodták, hátha valamit feldugott, de semmit nem lehetett érezni. Biztos, ami biztos, felnyúltak egy vékony csipesszel és kiderült, h drága hugim a kiságy matracának a szivacsát ilyen kis darabkákban (de szigorúan az aljáról, nehogy már észrevehető legyen) valamilyen rejtélyes okból kifolyólag feldugdosta kb. az agyáig az orrában és az ott a fincsi nedves, meleg, barátságos légkörben átalakulásnak indult. Kb. egybeforrt a szöveteivel. A dokik hüledezve húzták ki a félig szövet, félig szivacs darabokat az orrából, miközben ő csak nézett mozdulatlanul. Mondták, ez tutira fájhat, nem értik, miért ilyen nyugis. Szerencsére még épp időben szedték ki, állítólag ha még sokáig bent marad, akár durva maradandó sérülés is lehetett volna...” (Csimpifon)

„Ismerek olyat, aki cseresznyemagot dugott a fülébe, úgy derült ki, hogy nem hallott rendesen és elvitték orvoshoz, akkor derült, ki hogy hónapok óta a fülében van.” (Magdi)

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?