Aki szereti az etyeki Kezes-Lábos fesztivált, az most menjen, ezen a héten izibe, mert jövőre állítólag nem lesz. Aki nemcsak enne, de inna is, menjen az idén is rendelkezésre álló buszjárattal (indulás: Széll Kálmán tér) – ezzel is mérsékelve a kifelé jellemző dugót, na meg szombaton legalábbis papíron és a kampányban autómentes nap is lesz – érvényes forgalmi felmutatásával (céges nem jó) ingyen lehet vonatozni szerte az országban.

Szigetszentmiklóson szintén hagyomány már a Hortus Hungaricus – gyönyörű növényekkel, ez ugyan állítólag lesz jövőre is, de hol van az még. Idén viszont most hétvégén tartják.

Budapestiek szombaton tudják egyénileg megnézni a Nagy Sportágválasztót a szokásos Maglódi úti helyszínen (Kőbánya, nem messze az Élessaroktól), akinek a sulija-ovija nem vitte a gyereket a pénteki, csoportos napon. 80 sportágat lehet kipróbálni.

Ne feledjétek, már csak szeptemberben látogatható a Csodák Palotája a budai Millenárison a hírek alapján. De oda költözött viszont a Láthatatlan Kiállítás – így talán „láthatóbb” lesz.

De ha valaki színházra vágy, már megnézheti a Mary Poppins-t is a Madáchban (újdonság), és még a hónap végéig lesz nyitva a Mezőgazdasági Múzeum Tavasztől őszig magyar tájakon c. kiállítása is igaz, jövő héten lesz szüretelős, őszies  családi program is hozzája. Addig barangoljunk valódi magyar tájakon – állítólag kifejezetten jó kirándulóidő lesz.

 

Vakmacska