Öt és féléves lányom a minap kézműves foglalkozáson egy képeslapot készített: külső felére csodálatos karácsonyfát ragasztott, látszott az alkotáson, hogy időt és energiát fektetett az elkészítésébe. Hazaérve megfűzte írni már (éppen, hogy) tudó nővérét, hogy írja rá, amit diktál neki, és majd elküldik a Mikulásnak. Az alábbi levelet alkották:

Tünde Mikulás ajándék levél

A ló nem újdonság, bárhová is utazunk nélkülük, mindig ez a szöveg: „Anya, bármilyen vásárfiát hozhatsz, csak ló legyen!” A hörcsög pedig még az előző munkahelyemnek köszönhetően lett kedvenc (remélem, Terabithia most erősen csuklik), hónapok óta nem hagy élni minket a kisrágcsáló reményében. Mivel kezdi látni, hogy szőrösszívű felmenőire nem számíthat (így sem férünk már el a lakásban öten plusz a papagáj), bevetette a Mikulást, hátha ő megszánja. Kíváncsi lennék, mit szólna, ha a december 6-án a csizmácskájából egy puha hörcsög mászna elő…

Más családokban sem ismeretlen a jelenség: itt például egy interaktív kismalacot kért a Mikulástól a kislány.

Tünde Mikulás ajándék levél

Bár a Mikulás végül nem hozott neki malacot, de a karácsonyfa alatt ott hevert a vágyott jószág.

Te is őrizgetsz Mikulásnak írt levelet? Írd meg a történetet, és (ha van, fotóval együtt) küldd el nekünk a bezzeganya@bezzeganya.hu címre.

Tünde