A Szent Margit kórházban szerzett nem túl pozitív tapasztalatokra olvasónk így reagált:

Szerintem ez már túlzás. Én is bent feküdtem mindkét gyermekemmel kétszer egy hetet. A kicsit nemrég zárták le a másfél éves státuszon. Elég érzékeny ember és anyuka vagyok, nekem is furcsa volt 2010-ben az ottani katonás napirend, de ez mind a gyerekeim érdekét szolgálta. A nagyobbiknál nem feküdhettem be, mert már nem szoptattam, de így is minden áldott nap 11-től este 9-ig ott ültem bent vele és senki nem zavart ki. A kicsit még szoptattam, amikor bekerültünk, de kellett adni neki kiegészítést is, mert kevés volt a tejem. Mégsem zavartak haza, hogy kibírja egy hétig tápszerrel vagy vigyek be lefejt anyatejet.

Az, hogy öt nap alatt végeznek mindenféle vizsgálattal és utána mondanak eredményt/véleményt, teljesen érthető. Nem is lenne korrekt minden nap egy adott vizsgálattal terhelni az anyukát, mikor abból még nem lehet következtetést levonni. Éppen emiatt kell kimenni a nagyvizit alatt, amikor az összes orvos minden egyes babáról egyenként elmond egymásnak mindent. Amennyiben a 2010-es befekvésünket összehasonlítom a 2013-assal, utóbbi javára rengeteget változott a helyzet, sőt maga a doktornő is pozitív irányba. Sőt, pár anyukáról nekem is megvolt a véleményem, amit csináltak, de ez nem ide tartozik.

Mindkét gyerekemnek volt problémája, 2010-ben soron kívül csináltak nekünk helyet. 2013-ban mikor felhívtam a doktornőt, hogy a bal oldalát nem tudja használni a kisebbik fiam, ránézne-e, ha már ő kezelte a nagyobbat is, szó nélkül soron kívül elvállalta őt is. Én nagyon sokat köszönhetek az intézménynek, az összes szakorvosnak, akikhez vissza kell járnunk. Sőt, a négyéves státuszon is négy orvos nézte meg a nagyobbik fiamat. Igen sokszor engem is leoltottak, amikor okoskodtam vagy felülbíráltam őket, vagy a véleményemmel más úton jártam. Igen, van egy pár dolog, ami nekem nem tetszik, például az, hogy elutasítanak minden egyéb irányzatot: Dévény, Pető stb. De utóbb már maguk ajánlották az Ayres-terápiát a nagynál, a kicsinél pedig élből észrevették, hogy Dévényre járunk, és azt mondták, hogy rendben van.

Szóval anno nekem is sok mindennel a lelkembe tiportak, de a gyerekemért maximálisan megtettek mindent, szóval én eléggé felháborodtam ezen a rengeteg fröcsögő kritikán. Nekem sem tetszett, hogy nem szoptathatok igény szerint, de bárki gondoljon már bele, ha a húsz-harminc anyuka igény szerint szoptathatna, a látogatók éjjel-nappal mehetnének, mi lenne ott?! Egy káosz, nem beszélve arról, hogy a legtöbb baba koraszülött, bármilyen fertőzés az életükbe kerülhet. Szerintem pedig aki nem élvezte az osztály vendégszeretetét egy napig sem, tartsa meg magának a gusztustalan minősíthetetlen hozzászólásait!

Mónika

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?