Juditty sorozatgyilkosokMartha Beck és férje, Raymond Fernandez „The Lonely Hearts Killers” (A magányos szívek gyilkosai) néven kerültek be a kegyetlen sorozatgyilkosok közé. Történetüket több mozifilm is feldolgozta, többek között a Gyilkos szerelem (Lonely Hearts) Salma Hayek, Jared Leto és John Travolta szereplésével,  a The Honneymoon Killers és a Döglött akták (Cold Case) egy epizódja.

Martha Jule Seabrook 1920. május 6-án született Miltonban, Floridában. Hormonális problémái miatt korán a pubertáskorba lépett, már fiatalon komoly túlsúllyal küzdött. Bátyja molesztálta, a lány viszont jó ideig nem szólt szüleinek az esetről. Mikor mégis beszélt anyjának, az asszony a lányt hibáztatta és büntette meg a történtek miatt. Ápolónőnek tanult, gondjai voltak az álláskereséssel. Közel 120 kg-os súlya miatt gyakran kapott elutasítást. Egy ideig női testeket készített elő a temetésre, majd Californiába költözött és egy katonai kórházban helyezkedett el. Felfokozott szexuális vágyai miatt nem sokáig tűrték meg a kórházban. Terhes lett, de a gyermek apja nem akarta feleségül venni. Visszatért Floridába. Nem sokkal lánya születése után újra terhes lett egy pensacolai buszsofőrtől, Alfred Becktől. Összeházasodtak, de a frigy csupán hat hónapig tartott. Martha egy fiúgyermeknek adott életet. 1946-ban a Pensacola Gyermekkórházban kezdett dolgozni. Romantikus regényeket bújt, és 1947-ben feladott egy társkereső hirdetést. Charles Martin jelentkezett rá, megkereste a nőt. A férfi azonban álnevet használt, Raymond Martinez Fernandez volt az igazi neve.

Raymond Fernandez 1914. március 8-án, Hawaii-n született spanyol szülők gyermekeként. Még gyermekkorában Connecticutba költözött a család. Később Raymond Spanyolországban élt feleségével és gyermekeivel. Katonának állt, majd felszállt egy Amerikába tartó hajóra és többet nem tért vissza családjához. A hajón egy fejére csapódó ajtó miatt koponyatörést szenvedett, megsérült az agy frontális lebenye is. A baleset maradandó változásokat hozott a férfi viselkedésében. Miután kiengedték a kórházból, lopás miatt börtönbe került, ahol fekete mágiával és voodoo rituálékkal foglalkozott. Azt vette a fejébe, hogy különös hatalma van a nők felett. Miután szabadult, New Yorkba költözött nővéréhez, és magányos nők hirdetéseit bújta. Az volt a terve, hogy elcsábítja és kifosztja a gazdag, magányos asszonyokat, így teremtve magának megélhetést. Leitatta áldozatait, majd elvette pénzüket, ékszereiket. A szégyent a nők természetesen nem jelentették a rendőrségen. 1947-ben talált rá Martha Beck hirdetésére. Ekkorra már számos becsapott nő látta kárát a férfi ténykedésének. Egy nő, akit egy spanyolországi útra magával vitt, rejtélyes módon meghalt, mikor gyanakodni kezdett a férfire.

Raymond Fernandez több napot töltött Pensacolában, még házassági tervével is előállt. Marthát hamarosan kirúgták, útja New Yorkba vezetett Raymondhoz. Teljesen belebolondult a férfiba, leste minden kívánságát. Gyermekeit az Üdvhadsereghez küldte. A férfi annyira megbízott a szolgálatkész nőben, hogy elárulta neki, mivel keresi kenyerét. Martha örömmel vállalta a bűntárs szerepét, ezentúl Raymond testvérének adta ki magát. Egyetlen gondja akadt csak, őrülten féltékeny volt a nőkre, akik körül a férfi legyeskedett. Azt még elnézte, hogy szerelme udvarol a nőknek, vagy feleségül veszi őket, de a nászéjszakába nem egyezett bele. Ezért több „üzlet” meghiúsult, a csapdába ejtett nő elmenekült, vagy visszakövetelte vagyonát.

1948. február 28-án Martha és Raymond Pennsylvaniába utazott, ahol a férfit Esther Henne várta. Fairfaxben, Virginiában házasodtak össze. Esther azonban nem akarta a férfi nevére íratni biztosítási kötvényeit. Rossz híreket hallott Raymondról, így otthagyta. Veszített több száz dollárt és egy autót, de életben maradt. 1948 augusztusában a pár Illinois államba, Cook megyébe költözött, ahol a férfi feleségül vette Myrtle Youngot. A nászéjszakán a nőnek altatót adtak és felrakták egy az arkansasi Little Rockba tartó buszra. A nő többet nem ébredt fel, így a pár megkapta négyezer dollárját és autóját.

A következő áldozatra a New York-i Albany-ban találtak rá. Janet Fay-t, aki elmúlt hatvan, elbűvölte a férfi közeledése. Vagyonát és hatezer dolláros biztosítási kötvényeit a férfire íratta. Martha azonban egyre féltékenyebb lett az asszonyra. Nem vártak tovább, és egy baltával agyonverték a hiszékeny Janetet.

A huszonnyolc éves Delphine Downing a michigani Grand Rapidsban találkozott a férfival. Feleségül ment hozzá, de ez a románc sem tartott sokáig. Delphine altatót kapott, de közben kétéves lánya sírni kezdett. A férfi fojtogatni kezdte a kétéves kislányt, s mivel a bántalmazás nyomot hagyott a gyermeken, úgy döntött, lelövi Delphine-t, mert gyanakodni kezdene, ha látná a kislány sérüléseit. Még napokig maradtak a házában, a kislány sírása azonban megint feldühítette a kegyetlen embert és a medencébe fojtotta Rainelle-t. Mindenkinek azt mondták, anya és lánya nyaralni mentek, a testeket pedig a ház pincéjének padlójába betonozták. A rokonok és szomszédok azonban nem hittek nekik, s mikor a pár moziban volt, átkutatták a házat. Gyorsan ráakadtak a két testre. A párt letartóztatták. Közben fény derült Janet Fay esetére is. New York követelte, hogy megkaphassa az ügyet. (Michiganben nem volt halálbüntetés, New Yorkban viszont igen.)

Marthát és Raymondot 17 gyilkossággal vádolták, melyet tagadtak. 1949 júliusában kezdődött a tárgyalás, ami negyvennégy napon keresztül tartott. A sajtó rávetette magát a kegyetlen gyilkosságok történetére, részletesen kitárgyalták a pár napvilágot látott perverz szexuális szokásait és rendszeresen Martha Beck hatalmas túlsúlyán élcelődtek. Augusztus 29-én villamosszék általi halálra ítélték őket. A felmentésükre irányuló kérelmet a bíróság elutasította. 1951. március 8-án a Sing Sing börtönben hajtották végre az ítéletet. Raymond a kivégzés előtt levelet küldött bűntársának, melyben biztosította érzéseiről. A nő utolsó mondata így hangzott: „Most, hogy tudom, Raymond szeret, örömmel teli szívvel megyek a halálba."

Források:

http://en.wikipedia.org/wiki/Raymond_Fernandez_and_Martha_Beck

http://www.sorozatgyilkosok.hu/Fernandez/Fernandez_eletrajz.html

http://wingedliberation.tumblr.com/post/651172476

http://www.trutv.com/library/crime/serial_killers/partners/fernandez/1.html

Juditty

Sorozatgyilkos nőkről szóló sorozatunk korábbi részei itt olvashatók.