Magyarország legjobb éttermei, cukrászdái, borászatai, gourmet üzletei és más finomságok készítői várják a gasztronómia szerelmeseit a hétvégén a Millenárison. Rakott krumplileves, bárány lollipop, csigaragu, gasztrobotanika és három Michelin-csillag - sok más mellett ezt is kínálja az idei Gourmet Fesztivál május 30. és június 1. között.

Tavaly a gulyáslevest mutatták be a legkülönbözőbb formákban, idén a rakott krumpli kapta a főszerepet: kóstolhatunk rakott krumplilevest, rakott krumplit Szent Jakab kagylóval… esetleg algával. Akinek ez kevés, az kalandozhat az ázsiai ételek és az utcai kaják világában, ízlelhet igazi vietnámi street-foodot vagy a zsombói asszonyok hagyományos leveles rétesét. Az idei év témájához kapcsolódva megtudhatják az érdeklődők, miben más a kézműves, hazai nemesítésű burgonya, mint az ipari krumpli, bemutatkozik a Basa is, amely név nem a keleti konyhához kapcsolódik, hanem egy sütésre-főzésre egyaránt alkalmas burgonyát takar.

A rendezvény mindhárom napján egy-egy hazai Michelin-csillagos étterem séfje várja a vendégeket, akik a főzés mellett még néhány kulisszatitkot is elárulnak majd a Michelin-csillagok világából. A gasztrokalandok nem csak az ételek, hanem a növények világában is folytatódnak majd: az izgalmas ételkreációk mellett különböző, ismeretlen fűszernövények dísz- és nemesített változatait is megismerhetik az érdeklődők, és a kíváncsiak a megszokottól eltérő ízvilágú salátákat is kóstolhatnak egy “vagány nagyvárosi gasztrobotanikus” jóvoltából.

Sok rossz gyerekkori menza-élményt segítenek majd feldolgozni a híres főzelékblogger, Szatmári Feri újragondolt főzelékei, jelesül a finomfőzelék és a paradicsomos káposzta.

Lesz idén is séfbárbaj, a magyarokat a Bock bisztró főnöke, Biró Lajos és Segal Viktor mesterszakács képviselik, akik az idén a rizst  választották a párbaj témájának.

A francia sztárséfparádé résztvevői ezúttal Alain Caron, a világjáró szakács és tanácsadó, a holland MasterChef zsűritagja és sok más titulus birtokosa, valamint Jaques Pourcel, a Montpellier-i Michelin-csillagos Jardin des Sens tulajdonos séfje, ők kápráztatják el majd a Gourmet vendégeit két remek autentikus étellel.

A belépőjegy idén is számos ajándékot tartalmaz: a jegy mellé jár egy Spiegelau borospohár, egy autentikus borkóstoló a Terra Hungarica jóvoltából, egy csésze Nespresso kávé, egy BBC Good Food Világkonyha magazin és naponta az első 1000 látogatónak kóstoló a Hungária Rosé Extra Dry pezsgőből. Napijegy 3.300 Ft, a bérlet 6.500 Ft, és Budapest Essentials karszalaggal féláron lehet bejutni a Gourmet-ra.

További információk itt.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?