terhesség vetélés

Lassan két és fél évvel ezelőtt született meg a kisfiam, most jutottunk el odáig hogy jöhet a kistesó. A házaséletünk hullámzó, mert még mindig pocsék alvó a fiam. Így februárban a ciklusom 7. napján védekezés nélkül együtt voltunk, bár tudtuk, hogy ezzel még a célt nem érhetjük el. Pár nap múlva mindenki beteg lett, így megfeledkeztünk a dolgokról.

Kicsit az előzményekről. 2013-ban eldöntöttük, hogy szeretnénk gyermeket. Ebben az évben két missed ab-om volt, a 6. hétig fejlődött csak a terhesség. 2014-ben végigaggódtam a terhességet, de egy egészséges gyermekünk született némi komplikáció miatt császárral. 
Most viszont valahogy nem aggódtam, mert tudtam, hogy nem lehetek terhes. Kirándultunk, cipeltem a 18 kg-os fiam a lépcsőn, szóval semmi kímélő üzemmód. Majd a melleim gyanúsan megváltoztak. Március 8-án csináltam egy digitális tesztet kora délután, 1-2 hetes (3-4 hét valójában) terhességet mutatott. Ledöbbentem én is és a férjem is, hisz semmi esélyt se láttunk rá. 

Felhívtam az orvosomat, aki az előzmények miatt felírta gyógyszert, és szedtem vitamint is.
Az első vizsgálat időpontját március 23-ra beszéltük meg, én korainak éreztem, de ő ragaszkodott hozzá. 

Előtte este vizes, véres folyásom lett, ami átváltott vérbe, majd reggelre barnásba. Így mentem az ultrahangra, hogy tudtam baj van. Egyből csinálták az ultrahangot, hatalmas friss vérömleny a petezsák mellett. 8 hetesnek mérte a terhességet, hiába mondtam, hogy kizárt, tudom, mikor voltunk együtt védekezés nélkül. Nem foglalkozott az elmondottakkal, véleménye 8 hetes terhesség, szívműködés nélkül, missed ab. Összetörtem. :(

Megbeszéltem a dokimmal, hogy másnap 7 órára megyek, éhgyomorra. Felvesznek az osztályra és csinálnak még egy ultrahangot. Így is történt.

A másik orvosnak, aki csinálta az ultrahangot, elmeséltem mindent, számolgatott. A mensi alapján még csak 5+5, nem feltétlen kell szívhangnak lenni, ha a vélhető fogantatást vesszük, akkor is még csak 6+5, plusz ott még lehet 2-3 nap. Azaz szerinte szívhangot ha még nem látnak, nem lehet nagy baj, élhet a terhesség, semmi esetre se küldene a műtőbe. Ő az ultrahangon látott vélhető szívműködést és 7 hetesnek mérte a petezsákot. Így vért vettek, hogy a hcg változását nézzék, hiszen az a legbiztosabb. Még megvártam az eredményt, ami magas hcg-szintet mutatott és hazajöttem.

Hétfőn (március 27-én) kellett mennem újra. Reggel felvétel az osztályra, vérvétel és ultrahang. Majd pedig az ítélet. Terhestünetem a mellfeszülésen kívül semmi se volt, minden nap apát kérem, hogy ellenőrizze. Fekszem majdnem egész nap, és már csak pár cseppes halványbarna folyásom van. Türelmesnek kéne lennem, de nagyon nehezen megy. Azt már tudom, hogy a vérömleny nem ok arra, hogy megszakítsák a terhességet, hiába mondta az első ultrahangon az orvos. Remélem a legjobbakat, hiszen görcseim nincsenek, főleg hogy egy kis reményt adott pénteken az orvos.

Március 27-én a hcg szint növekedett, de az ultrahangon egy másik orvos nem látott szívműködést. Megbeszéltül az orvosommal, hogy adunk még egy kis időt, így március 31-én mentem újra. 

Sajnos számomra is, mint laikus egyértelmű volt a kép. Összeesett petezsák, megvastagodott szikhólyag és nincs szívműködés.

Hétfőn újra missed ab, immáron harmadszor.

SzKatika

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?