A Fületlen Hírügynökség birtokába jutott Lézer Jónás parlamenti képviselő legújabb törvényjavaslata. „Képviselőtársam javaslatán felbuzdulva szeretném a gyerekek és felnőttek egészsége érdekében mielőtt átvinni és sarkalatos törvénybe foglalni javaslataimat” – mondta el Lézer. Egyetértek vele, hogy minden gyorsétterem mellett legyen játszótér és/vagy sportpálya. Sőt! Javaslatom szerint ki sem lehet majd szolgálni mindazokat, akik a megrendelt étel kalóriaértékének 25 százalékánál kevesebbet mozognak e pályákon.

photo © 2007 Elliot | more info (via: Wylio)

 

A közmunkaprogram keretében elsősorban rendőr- és katonakiképző őrmesterek tapasztalatára számítunk ennek ellenőrzése során. Ők mint brigádvezetők így már nem csak a 18. századi technológiával épülő gátaknál, de városainkban is megtalálhatják helyüket, minimálbérért, de a NEMZET szolgálatában. Kiderült, hogy ezek az éttermek már jelenleg is feltüntetik ételeik kalóriaértékeit, így legalább megkönnyítik munkánkat.

Gyorsétteremnek minősülnek a javaslat értelmében a sarki gyrososok és a pizzaszeletbárok is. „Ezeknél az intézményeknél a hely szűkössége miatt guggolásra, fekvőtámaszra alkalmas kisebb sarkokat fogunk kialakítani” – mondta Lézer.

A tervek szerint ellenőrök járják majd az országot, akik nagyobb családi ebédeken, ünnepi vacsorákon szúrópróbaszerűen ellenőrzik az ételek só- és zsírtartalmát, és ha szükséges, elrendelik és ellenőrzik is a megfelelő mozgás végzését, szükség szerint megeszik/lefoglalják közcélra az egészségtelen élelmiszert. A házi disznóvágást is szeretnénk megtiltani. Ellenőreinket oktatófilmek segítségével kiképezzük a leplezett vágások felderítésére, így éneklő gyermekkórust senki ne próbáljon a pincelejáróra állítani. „Mi az ilyen helyzetet is felismerjük majd” – mondta a képviselő.

Az iskolai menzákon a menü nem fog változni (továbbra is zsíros, sós és szénhidrát-gazdag lesz, részben konyhaipari melléktermékek alkalmazásával előállítva), a testnevelő tanárok azonban büntetőjogi felelősségre vonásra és 2-5 évig terjedő szabadságvesztésre és munkakezdésükig visszamenőleges fizetéselvonásra számíthatnak, ha a gyerekek keveset mozognak óráikon, vagy rosszul teljesítenek medicinlabda-dobásban, szekrényugrásban és más kiemelten fontos tevékenységek körében.

Lézer Jónás

1986-ban született Budapesten. Ruhatár-büfé szakos diplomája megszerzésével egy időben parlamenti képviselővé választották, majd mivel édesapja egy befolyásos politikus nagyapja gyerekkori barátjának volt kollégiumi szobatársa, idén a miniszterelnök soron kívül bohócügyi államtitkárrá nevezte ki.

„Komoly felelősség a rendvédelem és az egészségügy területét is kézben tartani” – nyilatkozta a képviselő. „Az oktatásügy is hozzám tartozna, de Hoffmann Rózsa a miniszterelnök szerint egyelőre ezen a téren rátermettebbnek tűnik nálam” – mondta önkritikusan Lézer.

Forrás

Center