UPDATE 3: Az óvoda vezetője telefonon közölte, hogy nem fogadnak adományokat. Sajnáljuk, hogy jó szándékú kezdeményezésünknek ez lett az eredménye.

Kedves Bezzeganyák, újra hozzátok fordulunk segítségért. Talán sokan nem tudják, de Budapesten működik egy óvoda, melybe hajléktalan gyermekek járnak. A kicsik minden nap tiszta ruhát és élelmet kapnak, és fürdetik is őket. Úgy értesültünk, hogy az óvodának, a gyermekeknek nagy szüksége lenne ruhákra és cipőkre. Nálam épp aktuális a ruhaválogatás, a hétvégén biztosan összeszedek egy zsáknyi kinőtt ruhát a lányok szekrényéből. Arra biztatom a Bezzeganya olvasóit, nézzék át a gyerekholmikat ők is, és a fölöslegessé vált, ám használható ruhákat, cipőket küldjék el az óvodának.

Az ovi 2004-ben szükségből nyílt, hiszen a szabályok szerint az óvodákba csak olyan gyermek vehető fel, akinek lakcíme, tartózkodási helye van. A szakemberek szerint a fedél nélküli gyermekek száma Magyarországon közel ezer fő, ők lakásnak nem minősülő helyiségekben, például pincékben húzzák meg magukat. A pesti hajléktalanóvodába egész Budapestről viszik a gyerekeket. Az ovi reggel hétkor nyit, a gyerekeket először megfürdetik, aztán tiszta ruhába öltöztetik, és enni kapnak, mert nagy részük délután négytől másnap reggelig nem eszik. Nincs mit.

Aki tud ruhákat és cipőket küldeni, az alábbi címre juttassa el:

Wesley János óvoda
1086 Budapest, Dankó u. 11.

Reméljük, megkönnyítjük az óvoda életét, és minél több hajléktalan kisgyermeknek tudunk örömet szerezni.

UPDATE: Tartós élelmiszernek és játékoknak is örülnének az óvodában.
UPDATE 2.: Rengeteg adomány érkezett, amit nagyon köszönnek az oviban. A kérés az, hogy logisztikai szempontok miatt inkább fiú ruhákat szeretnének kérni, lány ruhából már rengeteg van.

Tünde