programajánló hétvége

Június második hétvégéjén - azaz június 11-12 -én is igazi gyerekparadicsommá válik a Hajógyári-sziget, ahol gazdag programkínálat segít az apróságoknak és szülőknek visszaszámolni a vakációig.  A Nagyszínpadon például minden napra jut egy-egy színházi előadás. Szombaton a Mesebolt Bábszínház és a Magamura Alkotóműhely közös marionett-bábos előadásával, a Dobronka Cirkusz Világszám! című darabbal kezdheti a napot az aprónép, vasárnap pedig az egri Harlekin Bábszínház Tancika Marcika előadásán szórakozhatunk.

A néptáncrajongókat a Tamariska Táncegyüttes bemutatókkal és táncházzal várja, a TuttaForzaSmalto gyerekzenekar pedig egy igazi mesekoncerttel kényezteti majd a rajongókat. Ritka csemege lesz Gulyás László Vándormuzsikus, valamint Varró Dániel közös verses zenés előadása, amelyet a Kalákából ismert Radványi Balázzsal együtt mutatnak be.

A hétvége egyik legnagyobb zenei különlegessége a Gőgös Gúnár Gedeon megzenésített verseit bemutató koncert, amelynek érdekessége, hogy az írónő unokája, Tarján Veronika és zenekara készítette a most megjelent lemezt a könyvhöz. Vasárnap zárásként pedig a gyerekek kedvence, a Kolompos zenekar lép fel a színpadon.

A Sportparkban ezen a hétvégén a Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetsége vendégeskedik. Bárki kipróbálhatja a kerekesszékes kosárlabdát, ülőröplabdát, vak focit vagy a vak pingpongot.  A vállalkozó kedvűek artistáskodhatnak az Artista tanodában, ahol a Karamella Poronty Cirkusza minden hétvégén változó programmal várja a családokat: ezen a hétvégén a Kabolo Mozgásművészeti Műhely bemutatkozásával. A mozogni vágyó gyerekek és szüleik részére a Mozgás Akadémián ezen a hétvégén a No Comment Tánciskola tart órákat és megnyílik a Suli Szamuráj Pont is.

Szombattól kinyit az SOS Mesesátor is, itt vasárnap 16 órakor Farkasházi Réka zenés meséléssel várja a látogatókat.

Nem csak a műfajok közt, hanem időben is utazhatnak az érdeklődők: a Közlekedési Múzeum sátrában az ’50-es évek kétkerekűinek világa elevenedik majd meg, megcsodálhatják a gyerkőcök a korszak néhány kultikus motorkerékpárját és kerékpárját, és a régi kétkerekűekkel kapcsolatos játékokban is részt vehetnek majd a Történelmi Játszótéren. A helyszín az ’56-os Emlékbizottság támogatásával valósul meg.

Utoljára próbálhatók ki a Kalóz Sziget és a FIRELIFE Erdőtűzmegelőzési projekt játékai is, tehát annak, aki erdőőr akar lenni vagy erdőtüzet szeretne oltani, kint a helye!

A tánc és sportok mellett még rengeteg izgalmas és érdekes játék és program várja egész hétvégén a családokat: kalandparkok, kézműves foglalkozások, környezetvédelmi játékok, állatsimogató, kutyaház, bringapark, KRESZ park, történelmi játszótér, Kukutyin, bohóc programok, Öttusa Kölyök Park, kincskereső játék és még sok minden más.

Részletes program itt található.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?