Meni úgy érzi, mérföldkőhöz érkezett a mostani súlyával, miközben kalkulátortól függően a tesztek vagy ideális testsúlyt, vagy még hatkilónyi pluszt mutatnak. Citabella tovább sűrűsödik és sportol, élete párja szerint egyáltalán nem is kéne fogynia már. Almajemima egyelőre még viszonylag elégedett, de jaj, jön a svédasztalos-lazulós hosszú hétvége!

 

Women's 1500mphoto © 2009 pau.artigas | more info (via: Wylio)


Almajemima: lakomázni és úszni fogok a hétvégén!

Amikor ez a poszt megjelenik, valószínűleg épp egy svédasztalnál tobzódom a finomabbnál finomabb lakomákban. Hosszú hétvégére utazunk ugyanis, teljes ellátással, és én sajnos nem állok jót magamért. Úszni igyekszem majd sokat, ennyit megfogadtam. Az elmúlt héten is sokat sportoltam és egészségesen ettem, tehát az elutazás előtt örömmel álltam a mérlegre. Valóban, kevesebbet is mutatott (61,5 kilogramm), de attól tartok, pár nap múlva egész más lesz a helyzet, sajnos.
Keményebb munka ez a fogyókúra, mint gondoltam: azt hittem, ha megvan az elhatározás, pikkpakk lemegy majd az a pár kiló. De nem számoltam azzal a gyengeséggel, hogy az elém tett ételnek nem tudok ellenállni. Márpedig az expat élet egyik velejárója, hogy az ember folyton barátok házában lebzsel, ami általában traktával is jár. És hiába választom a felkínált ételek közül a könnyebbeket, hiába mondok nemet a kekszre, sütire, tantaloszi kínokat kiállván, akkor is nagyobb lesz a kalóriabevitel, mint egy magam által készített vacsoránál. (Kivéve amikor annál a tündéri barátnőnél járok, aki, bár ő maga hatalmas édességfogyasztása ellenére modellalkat, rám való tekintettel csak zöldség rágcsálnivalót készít ki.)
De nem csüggedek: a lényeg, hogy tényleg sokkal jobb az étrendem az utóbbi időben, mint valaha, és a sport is rendszeressé vált életemben. Ha sokat nem is fogytam, ez mindenképp jó eredmény.

Citabella: Sűrű sötét

A pasim szerint nem kéne fogynom. Az állítás értékén sajnos sokat ront, hogy a házassági évfordulónkon hangzott el, szóval bármilyen kellemes is ezt hallani, ettől még nem feltétlenül igaz.

Azt viszont örömmel látom, hogy a futásnak, jógának, jó időnek és a gyerekek mozgásigényének hála a hurkák eltűnőben vannak, és löttyedtségre sem panaszkodhatok. Energikusabb vagyok, mint valaha, szívem szerint minden nap tudnék edzeni, felfedeztem magamban a mozgásfetisisztát. A hét intellektuális bravúrjaként folyamatos folyadékpótlással leküzdöttem a jógaóra utáni farkaséhséget, remélem, a mérleg is újra jutalmazni fogja a nagy igyekezetet, mert bár egyre sűrűbb (vagy izmosabb?) a testem, dekákban mérhető fogyásról ezúttal sem tudok beszámolni. Csak remélni tudom, hogy a folyamat megáll, mielőtt fekete lyukká válok. De legalább végre érik a cseresznye, juhéj.

Meni: Az ön testsúlya ideális, de ha akar, fogyjon hat kilót!

Nem tudom, meddig fog tartani még hivatalosan a fogyinapló, de én azt hiszem, kimondhatom, az első számú kitűzött célt elértem, annyi vagyok súlyban, mint öt évvel és három gyerekkel ezelőtt. Miért csak az első számú cél? Mert alapvetően ennyire akartam lemenni, ezt a súlyt érzem reálisnak és tarthatónak, legalábbis a terhességek előtt hosszú évekig ennyi voltam. Viszont mégsem a végleges cél, mert Rohtah segítségével megpróbálom elérni az ideálisnak mondott 63 kg-t, és ehhez még két kiló hibádzik. De ott meg fogok állni, ha egyáltalán eljutok oda, mert akármit írnak is az online felmérések, ennél kevesebb súllyal már nagyon furcsán érezném magam, és nem is gondolom hosszú távon tarthatónak. Közben újra feliratkoztam az egyszer már bevált Öt kilót öt hét alatt nevű fogyókúra programra, ahol a történet – milyen meglepő – állapotfelméréssel kezdődik. Na, ott is belefutottam amúgy az ön ideális testsúlya 59 kg nevű viccbe, és ez főleg azért volt vicces, mert a mondat valahogy igy nézett ki: két kilót szeretne fogyni? (én adtam meg) az ön testsúlya ideális, nincs szüksége fogyókúrára (sablonmondat BMI alapján) de ha mégis fogyni szeretne, akkor inkább hat kilót kellene fogynia az ideális testsúlyhoz, ami az ön esetében 59 kg (ideális testsúlykalkulátor alapján). Most akkor mi van? Na nem baj, amiért regisztráltam, az a nagyon jól használható receptekkel teli heti mintaétrend. Majd beszámolok róla, hogy mit sikerült elkészítenem, de hosszú listára ne számitsatok, sajnos továbbra sincs túl sok időm főzőcskézni magamra...