Mit tenne a Bezzeganya? sorozatunkban szoptatással kapcsolatos kérdést tett fel Edina: abban kéri az olvasók tanácsát, hogy hogyan kösse le a nagyobbik gyermeket, amíg szoptatja a kicsit.

photo © 2005 Nico | more info (via: Wylio)

 

Gyerekneveléssel kapcsolatos konkrét kérdésed van? Küldd el nekünk a bezzeganya@bezzeganya.hu címre, hogy az olvasók elé tárhassuk, hátha tudnak segíteni megoldást találni a problémára.

Újra kérném a Bezzeganyák tanácsait. Megszületett a kicsi, hazahoztuk, előre féltem, mit fog szólni a nagy. Egyelőre nincs különösebb gond, de amíg a kicsi csak eszik meg alszik, ez így normális, aztán majd gondolom, jön a nagyja. Egy pont van csak, amire nem találtam megoldást: a szoptatás. Amikor leülök, hogy megszoptassam a kicsit, a nagy egyből jön és mondjuk a hátam mögött ugrál a kanapén vagy a fejemre mászik, esetleg megpróbálja kirángatni a kicsi alól a szoptatós párnát, stb. Jól tudom, hogy mindez arra irányul, hogy rá figyeljek, nincs is ezzel gond. A kérdés, hogy hogyan köthetném le úgy, hogy közben a kicsit se zavarja a szoptatásban. Odáig eljutottam, hogy könyvet olvasunk ilyenkor közösen, de van olyan trükkötök, ami még bevált ilyenkor?

Edina