Tünde Dörmi PR

(X)

Megérkezett a banános-joghurtos ízű krémmel töltött Dörmi.

Vannak olyan gyerekek, akik „gyümölcsfüggők” (mint például az én lányaim, akik mindenféle gyümölcsöt megesznek, akár eredeti formájukban, akár smoothie-ként, ha lehetőségük van rá, minden nap), és vannak olyanok, akiket szinte nem lehet rávenni egy kis gyümölcs fogyasztására. Talán egyetlen gyümölcs a kivétel, amelynek ízét és állagát a legfinnyásabbak is elfogadják: ez pedig a banán.

Nem véletlenül választották tehát ezt az ízvilágot a Dörmi legújabb piskótaszeletéhez. A banános-joghurtos ízű krémmel töltött Dörmi garantáltan a gyerekek kedvence lesz, és ahogy azt már a Dörmi terméktől megszokhattuk, ez is színezék- és tartósítószermentes.

A banán egyébként az első gyümölcsök egyike, melyet a hozzátáplálás során megismertethetünk a gyerekkel. Pépesítve az édes íze miatt a legtöbb gyerek elfogadja, és később is szívesen majszolják a „majmok eledelét”. (Én még felnőttként is imádom, turmixban is.) Nézzük meg, miért jó a banán! Ihász Katalin dietetikust kérdeztük a témában.

„A banán legfontosabb tulajdonsága, hogy tápanyagokban rendkívül gazdag, és magas kalóriatartalma, gyümölcscukortartalma miatt energiával gyorsan tölt fel minket. Súlyvesztés esetén kifejezetten ajánlott a fogyasztása, mivel könnyen emészthető és tápláló, valamint a folyadékvesztés miatt kiürült kalciumot is pótolja. Magnéziumban és káliumban gazdag, ezek a keringésre vannak jó hatással, utóbbi a csontokat is védi.

Pektintartalma magas (rostos), ez segít az emésztésben. A banán nyugtató hatású és javítja a kedélyt, valamint fontos kalcium, kálium, foszfor, vas, A-, B-, és C-vitamin-forrás. Mivel a gyerekek általában szeretik a banánt, különösen figyelni kell az elfogyasztott mennyiségre. Uzsonnára, tízóraira remek választás (akár turmix formájában is), mivel tápláló gyümölcs, viszont semmi esetre sem érdemes nassolásként beiktatni az étrendbe, így elkerülhető a túlzott energia-bevitel” – tanácsolja Ihász Katalin dietetikus.

Mi már kóstoltuk az új, banános-joghurtos ízű Dörmit, a lányaimnak nagyon ízlett a júniusban bevezetett finomság. Ha te is szeretnéd megkóstolni az új ízt, figyeld Facebook oldalunkat!

(X)

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?