Két gyerekprogramot ajánlunk a gyereknapos hétvégére.

Az egyik egy tömegrendezvény: az Ezer Lámpás Éjszakája az 56-osok terén, rengeteg családi programmal és koncerttel, a másik pedig családias jellegű: Bogár Muzsika és a Kispárna Zenekar műsora a legújabb törzshelyemen, az Élesztő nevű romkocsmában.

Május 25-én, szombaton lesz az Ezer Lámpás Éjszakája, melyet hat nagyvárosban rendeznek meg. A helyszínek: Budapest-56-osok tere

Kecskemét-Vasútkert
Békéscsaba-Csabagyöngye Kulturális Központ előtti tér
Pécs-Kossuth tér
Győr-Széchenyi tér
Székesfehérvár-Alba Plaza előtti piactér

Minden városi helyszínen egyszerre indulnak a programok délután 3-kor, és az eltűnt gyermekek emlékére a világító lufik felengedésével egyszerre zárják az eseményeket. Az ingyenes, világító léggömböket este 9-től kezdik osztani, melyeket a tervek szerint fél 10-kor engedik fel. A családi és gyermekprogramok között lesznek koncertek, rendőrségi bemutató, a civil sátrakban pedig felvilágosítást kaphatnak az érdeklődők a gyerekeltűnések statisztikájáról és a csellengés veszélyeiről is.

Részletes programok itt.

Vasárnap reggel 9-től kezdődik a Bogár Muzsika című gyermekprogram az Élesztőben. A félórás zenés-játékos foglalkozást 6 hónapos kortól 4 éves korig ajánlják. A foglalkozáson mondókák, gyermekdalok, lovagoltatók, újjátékok, mozgásos játékok, ringatók hangzanak el, zenehallgatás közben pedig hangszerekkel kísérik az éneket. A játékos félóra fejleszti a gyerek ritmusérzékét, zenei hallását, közösségbe való beilleszkedését, kommunikációs és beszédkészségét, stb. Negyed 11-kor a Kispárna Zenekar koncertje lesz látható a romkocsmában.

A helyet egyébként érdemes máskor is felkeresni gyerekkel is. Amíg apa-anya a 17 féle csapolt sör közül a Tuck barátot, a Csobánkai Fekete Máriát, a Bitument, meggysört, a tokaji aszúhordóban érlelt Kortyot, vagy a kedvencemet, a konzum szaloncukorra emlékeztető ízvilágú, Gyertyános hámori keserű csoki nevű sört kóstolgatja, addig a gyerek a kivénhedt hintalovon és hatalmas plüssmackókkal játszhat, piszkálgathatja a szabályosan felakasztott biciklik küllőit vagy csak bogarászhat a nagy fa tövében. Remélem, csapra vernek egyszer egy hordó Távoli Galaxist is, és akkor teljes lesz a boldogság.

Cím: Tűzoltó utca 22. Nyitva tartás: 15-03-ig.

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?