14. hét

A héten több egyéni számom is volt. Először is elkezdtem feledékeny lenni. Az egy dolog, hogy mindent már egy naptáralkalmazásban vezetek, de még a temérdek emlékeztető ellenére is elfelejtek dolgokat. A legjobb az volt, amikor elfelejtettem elmenni pajzsmirigy ultrahangra (itt csak a biztonság kedvéért adnak beutalót, ha szeretnék, hát gondoltam, kihasználom az alkalmat). Na, ezt szépen sikerült elfelejtenem a telefonban lévő emlékeztető és a rendelőtől jövő sms ellenére is. Szerencsére egy héttel későbbre kaptam újabb időpontot.

A második dolog: teljesen érzékeny lettem. Én, aki mindig kemény és tartja magát. Tudom, néha jó ez, néha nem. Ilyen vagyok, nincs mit tenni. Szerencsére a közelemben lévő emberek ismernek, és van olyan ember (férj és nagyon jó barát is) akinek ki tudom adni magam. Azonban most totálisan érzékeny lettem. Bármire. Egy Halász Judit koncerten is képes vagyok elbőgni magamat a YouTube-on. Én. Szegény férjemen is kiakadtam, pedig csak szépen megkért, hogy ne tegyem tönkre a laptopkábelt. Erre én bőgőrohamot kaptam. Miért? Máskor csak tudomásul venném és kész.

A héten sikerült eltömítenem egy parkolóautomatát is. Délutánokra elfáradok, általában a gyerekkel alszom egy órát. Na, ez egy nap kimaradt. Sikerült is a parkolókártyát begyömöszölnöm – természetesen nem fogadta el a gép – a papírpénz helyére. Én hülye meg ott erőszakoskodtam vele, mire 1-2 perc múlva eszembe jutott megnézni a feliratokat. Na, utána jött a megmentő hadműveletem, amit szerencsére a lányom teljes nyugodtsággal követett a babakocsijának kényelméből a szép, meleg, őszi napon. Központba lemenni hülyének éreztem magam, úgyhogy a táskámban lévő hajtű végével elkezdtem kihuzigálni a jegy végét. Pár perc után sikerrel jártam. Természetesen addigra már nézőközönség is volt a hátam mögött. Na, ilyet eddig még nem alakítottam.

Gondoltam – előző terhességi tapasztalatok alapján, amikor is a második trimeszterben szinte mindenre képes voltam – elmegyek egy másfél órás sétára hegymenetben. Na, ez tavaly meg se kottyant volna. Most olyan, de olyan lassú voltam, mint egy lajhár. Ide nekem fittség, mi?!

Hónap közepére sikerült időpontot foglalnom a dokimhoz a következő havi vizsgálatra. A 4. hónapban itt nincs tervezett ultrahang, hacsak nem indokolt. A következő csak a 20-22. hét között van. Egyre inkább furdal a kíváncsiság a baba neméről. Lehet, hogy rá tudom venni a dokit, hogy megnézzen, ha nem lesznek utánam, mert ő általában 30-40 perceket ül az ultrahang vizsgálatokon. Mindent átnéz töviről hegyire. Én meg elkezdhetnék kicsit vásárolgatni, főleg, ha fiú.

Pubi

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?