A közelgő karácsony alkalmából ismét megrendezik a gasztrobloggerek által kezdeményezett Sok kicsi elnevezésű jótékonysági akciót. Az akció során 15 gasztroblogger és 15 szervezet különböző gasztronómiai ajándékcsomagra vonatkozó vagy programjellegű felajánlásokat tesz.

A nyereményjáték során a szervező – SoSe Közhasznú Alapítvány – számára támogatást nyújtó játékosok minden 1000 Ft-nyi támogatás után 1 db virtuális sorsjegyet kérhetnek a 30 izgalmas felajánlás közül az általuk választott(ak)ra, amelyeket az akció végén kisorsolnak.

Az akció felvezető részében, november 16-30 között ismerhetők meg a felajánlások: minden nap egy blogger és egy cég ajándékát teszik közzé. A támogatások felajánlása és a sorsjegyek kiválasztása december 1-től december 14-ig lesz lehetséges. A sorsolást december 21-én tartják. A nyereményeket karácsony után, a felajánlóval való egyeztetés után lehet átvenni.

Az akció keretében befolyt pénzből karácsony előtt és után elsősorban élelmiszercsomagokat juttatnak el a rászoruló gyerekeknek és családjaiknak. A támogatásokról a Sok kicsi oldalán közzéteszik a számlákat, elszámolnak az adományok teljes összegével.

Tavaly a Gyermekétkeztetési Alapítvány segítségével 1 840 000 Ft támogatást tudtak biztosítani rászoruló családoknak. Az idei támogatottaik a Hajdú-Bihar megyei mélyszegénységben élő, gyakran halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek, akiknél mindennapos probléma az éhezés, a nyomor.

Reméljük, sokan idén is kedvet kapnak ahhoz, hogy ebben a játékos formában segítsék a rászoruló gyerekeket. Menjen most is sokra a Sok kicsi!

Tünde