'IMAG0293' photo (c) 2010, Eiskrypta - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/Hogy egy áruházban gyerekek rohangálnak? Ki hallott már olyat? A büdös kölkének otthon van a helye, ha a kedves anyuka nem tudja kire hagyni, maradjon ő is a fenekén. Elvégre egy áruház nem játszóház, nem igaz?

Érdekes kommentfolyamra bukkantam a napokban a svéd áruházlánc magyar Facebook oldalán. Egy anyuka(!) szóvá tette, hogy zavarja őt, hogy sokan „összekeverik a játszóház és egy áruház fogalmát”, majd cinikusan hozzátette, hogy a játszóháznál sokkal olcsóbb a kék-sárga áruház.

Egy férfi így reagált a megállapításra: „Csatlakozva a korábban szólókhoz, jó lenne, ha a kedves szülők a vásárlásuk idejére beadnák a gyereküket a játszóházba, azért találták ki. Így mind a bemutatótérben, mind a piactérben is élvezetesebb lenne a vásárlás.”

Egy másik anyuka szerint sok felnőtt tanulhatna a gyerekektől. „Az ember nem feltétlenül szeretné lepasszolni a gyerekét csupán azért, hogy nehogy megzavarja a többi vásárlót. Ez a magyar felfogás, szabadulj meg a gyerektől, lökd be a játszóházba. Szomorú.”

Érdekes, hogy ez a vita épp egy, a kismamák körében igen nagy népszerűségnek örvendő gyerek/családbarát áruház oldalán alakult ki. Köztudottan sok kisgyermekes család fordul meg a svéd áruházban, nem értem tehát a szaladgáló gyerekek okozta nagy felháborodást.

Tünde