Induljunk ki abból, hogy szépen neveljük a gyermekünket, odafigyelve, gondot fordítva a testi és a lelki fejlődésére, szóval ahogy a nagykönyvben meg van írva. Igyekszünk a barátait is megismerni, kamaszkorban, a leválás idején is jóban lenni vele, beszélgetni, de már sok dolgába nem avat be, sok dologról nem beszél, sok titka lesz, mint minden kamasznak. Nyitva áll a lehetőség a szülőt elérni, de ezt ritkán teszi meg.

Aztán egyszer csak csönget a rendőr, telefonálnak a detoxikálóból, felhív az iskola igazgatója… Kiderül, hogy lopott, hogy drogozik, hogy egy hónapja nem jár iskolába, hogy 6 hónapos terhes, hogy megivott egy üveg vodkát, sőt, rendszeresen iszik, hétvégente tántorgásig, vagy náci klubokat látogat, vagy heccből megvert valakit, akinek maradandó sérülése lett, esetleg belehalt a sérülésbe, hogy drogot árult… Vagy ez csak a felelőtlen, figyelmetlen szülőkkel fordul elő? Olyanokkal, akik nem fordítanak elég figyelmet a gyerekükre?

A Bezzeganya klub következő alkalmán beszélgessünk erről! Április utolsó hétfőjén, ami ugyan nem munkanap, és a hosszú hétvége része, várom a szülőket, nagyszülőket egy komoly beszélgetésre arról, hogy mit tehetünk, ha baj van a gyerekkel. Beszéljünk arról, hogy kikerülhető-e tuti biztosan ez!

A következő klub alkalma: április 30-án, hétfő, 17-19 óráig a Práter12 közösségi tér (Budapest, VIII. kerület, Práter utca 12)

nagycsaládos

Bezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?