Kedves Bezzeganyák! A segítségeteket/véleményetek szeretném kérni.

27 éves vagyok, lassan két éve vagyunk együtt a jövendőbeli Férjjel, egy éve élünk együtt. (Távkapcsolatnak indult.) Már korán tisztáztuk, hogy egyikünk se akar későn gyereket, és amint minden rendeződik, a helyére kerül, (lakás, munka) akkor jöhet a baba. Párom egy évvel idősebb, egy végtelenül racionális pasi, ő a biztos pont az életemben. Mivel szülei fiatalok, pont ezért jelentette ki, hogy harmincéves korára már apa akar lenni. Fennen hangoztatja, hogy ő még jó kondiban akar lenni, amikor a gyerekek lovagolnak a hátán és fitt nagypapa is akar lenni.

Nem tudom, mások hogy vannak vele, de bennem valami egyszer csak átkattant. Mintha felkapcsolták volna a villanyt. Ennek néhány hónapja. Onnantól kezdve csak terhes nőket és kisbabákat látok mindenhol. Még a korábban idegesítőnek talált hisztis gyerekektől is ellágyulok.

Egyre többször lett téma köztünk a „mikor babázzunk?”. Mostanra jutottunk el oda, hogy jövőre. Egy kisebb műtétem lesz még 2016 januárjában, de utána mehet a menet.

Mivel engem nem a szüleim neveltek, hanem egyedülálló rokonaim, így nincs, akitől megkérdezzem, hogy milyen volt, amikor rájött, hogy terhes? Mit szólt az apa, amikor bejelentette? Hogy élte meg a 9 hónapot? Éppen ezért azt szeretném kérdezni tőletek, hogy nálatok hogyan történt az erről való megegyezés? Mióta voltatok együtt a párotokkal, amikor eldöntöttétek? Mit szólt a férjetek/pasitok, amikor bejelentettétek? Hányadik próbálkozásra jött össze? Hogyan viselte/viseltétek a 9 hónapot? Speciel én tele vagyok kételyekkel, kérdésekkel… Hogyan legyek jó anyja a gyereknek? Mennyire fog megváltozni a kapcsolatunk? Mi lesz a szexszel? Hogyan tanítsam meg jól arra, hogy mi helyes és mi nem? (Bár gyanítom, ez későbbi évek témája.)

Abban az egyben viszont biztos vagyok, hogy mind a ketten nagyon szeretnénk őt. És szeretetből soha nem szenvedne hiányt. Válaszaitokat előre is köszönöm és nagyon várom!

Vackor

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?