Budapestről Szegedre utaztunk hétköznap egy pár héttel ezelőtt. Mivel a Balaton felé már többször jártunk vonattal, azt hittük, hogy itt is hasonló kocsik vannak. Arra ugyanis járnak olyan szerelvények, melyeken van a babakocsi számára kialakított hely az egyterű vagonban, oda babakocsis és kerekesszékes is felfér (az már csak egy pici szépséghiba, hogy csak úgy férek be a kocsival az ajtón, ha leveszem az egyik kereket, de ugye ilyenen nem akadunk fenn). Nos, Szeged felé ilyen szerelvény nem volt, de azért több lehetőség is volt:

1. Intercity kocsi, ahova eleve nem vehetek jegyet, ha babakocsival vagyok, mert oda nem fér fel a kocsi sehova. Pedig én szívesen kifizettem volna a jegyet akár a gyereknek is, de nem engedték.

2. Sima másodosztály, aztán az ülésre rárakom a mózest, kocsi összecsukva valahogy valahova.

3. Vagy marad a kerékpáros kocsi, mivel ott szabályos utazni babakocsival, így ezt választottuk.



A kerekpáros vagon úgy nézett ki, hogy egyik felében egy üres tér, ahová a bicikliket rakhatják az utazók, másik felében pedig leülhetnek. Hát, mi az ülést választottuk, ekkor ért a döbbenet, hogy bizony így is elfoglaljuk az ülések közötti járdát és fenntartjuk a forgalmat (kb. 1 talpnyi hely marad, ahol átverekedik magukat az emberek, lökdösve a babakocsit). Vagy átmegyünk a kerékpártároló részbe, ahol a babakocsi simán elfér, mi meg ráülünk a lehajtható ülésekre. Odafelé az egyik, visszafelé a másik megoldást választottuk.

Ez a kerékpártároló kb. úgy nézett ki, mint egy marhavagon, pláne ahogy a kampók lógnak a plafonról, elég visszataszító látvány. És akkor kezdtünk el igazán gondolkodni azon, amit odafelé láttunk: egy kerekesszékes férfi végig ebben a részben utazott és bizony hideg volt. Márpedig itt nincs fűtés, sőt még az ajtó sem zár rendesen, mert hát ugye miért fűtsék a kerékpárokat, én ezt értem, de akkor ő hová mehetett volna? És én babakocsival miért vagyok kénytelen így utazni, miközben hajlandó lennék kifizetni nagyobb árat is, csak a gyerek melegben, én meg legalább egy kicsit kényelmesebben és nem mások útját eltorlaszolva utazhassak? Szemléltetésképpen küldök fotót, remélem, látjátok mi a problémám.

Tudom, most majd írjátok, hogy vegyek autót, bocs, de nem akarok vezetni, ennyi, hagyjuk.

Anyavállalat

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?