terhesnapló terhesség kismama

Szakítva a hagyományokkal úgy döntöttünk, hogy több terhesnapló fog futni egyszerre, meglátjuk, hogy tetszik nektek.

Szeretnék bemutatkozni a terhesnapló egyik legújabb szerzőjeként. Három gyermek (két fiú és egy kislány) és egy angyalka édesanyja vagyok. A gyerekeim: Egyeske most kezdte az első osztályt, Ketteske óvodás, Hármaska pedig még szopizik. Elég rögös úton jutottunk el a gyermekeinkhez, hosszú és küzdelmes évek állnak mögöttünk, így most mindketten csodálkozunk és ámulunk, hogy szoptatás, PCO-s petefészkek mellett Négyeske bejelentkezett. Mindannyian tervezett gyermekek, mindig is négy gyereket szerettünk volna.

Elvileg 9 hetes vagyok, múlt héten kedden voltam ultrahangon, viszont ott csak egy 9 mm-es szabályos petezsák látszódott, ezen kicsit megzuhantam. A dokim biztatott, hogy mivel egyszer menstruáltam és szoptatok, ezért nem tudjuk, hogy mikor foganhatott a pici. Azt mondta, hogy kb. 5 hetes, most kb. 6 hetes lehet. Jövő kedden kell újra mennem ultrahangra, és remélem, hogy akkor már egy pici dobogó szívecskét is fogunk látni. Bizakodom, a Ketteskével csak a nyálkahártya volt megvastagodva, Hármaskával sem látszódott semmi az első ultrahangon. Ez a mi formánk. Valószínűleg túlságosan korán megyek, mert izgulok.

Most nem kaptam semmilyen hormonpótlást, mivel Hármaska még szopizik, s az gyógyszertől elapadna a tejem az orvos szerint. Így még van egy hetünk biztosan. A következő vizsgálatra vinnem kell az összes papírjaimat a preeclampsia miatt, és elöljáróban annyit mondott, hogy szülésznő biztosan nem végezheti a terhesgondozást. Hármaskával jött elő a preeclampsia, sürgősségi császár lett a vége, most ha lehetséges, szeretném megpróbálni a természetes szülést.

Rosszullétek már a harmadik várandósságom során sem voltak, ő azonban a 12. héten Angyalka lett. Hármaskával csak sűrűn jártam vécére és émelyegtem, ez most is megvan. Reggel csak ivójoghurt csúszik le, a nap többi részében tudok étkezni. A preeclampsia miatt próbálok diétázni, csökkenteni a bevitt sómennyiséget. Jövő héten az orvosommal is konzultálni szeretnék erről, hogy mi a véleménye, mit hogyan csináljak, illetve próbálom kipuhatolni, hogy be tud-e utalni a Klinikára egy dietetikushoz.

Zsemóka

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?