28. hét

Minden összejött
 

Szegény embert az ág is húzza, tartja a mondás. Hát minket nem csak húz, hanem szét is szaggat. A hangulatom nem sokat javult egy hét alatt, de ennek több oka is van. Egyrészt visszakaptam az orrfolyásos betegséget a lányunktól, ahogyan a férjem is, szóval újfent betegek vagyunk. Annyira nem vészes ugyan a helyzet, de akkor is púp a hátamon. Ezen kívül múlt csütörtökön anyósom agyvérzést kapott, így most szegény kórházban van. Úgy tűnik nem olyan súlyos a helyzet, mint amennyire lehetne, mert csak kismértékű, de nem tudjuk, meddig kell kórházban maradnia. Így most a férjemnek naponta fel kell járnia a lakására ellátni a cicáját, és természetesen be is megy minden nap a kórházba is. Na, és persze a munka se állt meg neki, így oda is mennie kell. Még szerencse, hogy van 24 óra egy napban, így jut mindenre ideje, épp csak meghalni nem. Így korán reggel elmegy itthonról és jó esetben fürdetni ér haza. Szóval most nagyon szívatnak minket az égiek, és egyre fáradtabbak vagyunk mind testileg mind lelkileg.

Megint nem fog aludni?
 

A hétvége egy részét a szüleimnél töltöttük a Naggyal, ezzel egy kicsit megkönnyítettem a Férjemnek azt a pár napot, nem kellett sietnie miattunk haza, és nem volt velünk plusz feladata sem. Mi jól is éreztük magunkat, sétáltunk nagyokat, kavicsokat dobáltunk a tóba, jókat játszott a kutyussal és a nagyszülőkkel. Azonban az esti altatás már nem ment zökkenőmentesen. Nem tudom, hogy a szilveszteri élmények jutottak eszébe (akkor aludtunk ott utoljára éjszaka a szüleimnél), vagy nem volt még álmos, esetleg a később telerakott pelenka volt a ludas, de nagyon megküzdöttem vele, mire sikerült elaludnia. Kicsit meg is ijedtem, hogy mi lesz az altatással, amikor hazajövünk, de szerencsére itthon ment minden a megszokottak szerint. Nagyon kiborultam volna, ha most megint minden felborul és több hétbe telik újra visszaszoktatni az itthoni menetbe.

Minden rendben a babával
 

Azért jó dolog is van. Voltam terhesgondozáson is, ahol az orvosom mindent rendben talált. Leszámítva, hogy még mindig a popóján csücsül a fiunk, ami azért baj, mert egyre jobban szimpatizálok a természetes szülés gondolatával, ami biztos nem jön össze, ha nem fordul meg. Viszont még van erre sok ideje, így a remény persze továbbra is él.

Elérkezettnek láttam beszélni az orvosommal a félelmeimről, és a kívánságomról, hogy melyik orvosnak szeretném, ha átadna arra a pár hétre, amíg nem lesz itthon. Miután elmeséltem az előző szülésélményemet, már megértette, miért félek az egész szüléstől és magától a császártól. Elvileg mindent megtesz azért, hogy ahhoz az orvoshoz kerülhessek, akihez szeretnék, de ez biztosan nem olyan egyszerű, mint ahogy azt én elképzelem. Azért reménykedek, hogy sikerül hozzá kerülnöm, vagy egy hasonlóan empatikus dokihoz. Április elején találkozom vele legközelebb, remélem, addigra intéz valamit, pontosabban valakit.

Megint jó terhesnek lenni
 

Szerencsére a hányingerem is elmúlt és valamivel többet is tudok enni, pontosabban vannak jobb és rosszabb napjaim, de legalább nincs hányingerem az étkezéseim után. Az orvosom azt mondta erre, hogy valószínűleg jobban éreztem a szervek átrendeződését és a gyomrom összenyomódását. Logikusan hangzik, de számomra a lényeg, hogy jelenleg nem okoz panaszt. Most megint abban a fázisban vagyok, hogy jó terhesnek lenni és nem érzem az állapotomat tehernek. Persze így könnyű, ha nem nincsenek panaszaim. Maradjon is így, és akkor vígan bírni fogom a végéig. Bár kezdek hinni abban, hogy a frontok okozzák a panaszaimat, meglátjuk a következőnél, hogy fogom érezni magam, úgyis itt a küszöbön megint a lehűlés a hétvégén.

Amennyiben a körülmények engedik, jövő héten eljutunk babamozizni is. Jó lenne nagyon, kíváncsi vagyok az arcára, bár sok reményt nem fűzök hozzá, hiszen a lepényem a fundusban tapadt és a feje is ott van, és elvileg tartja a kicsavart pózokat is (az orvos tapogatása és a legutóbbi ultrahang szerint), de hátha lesz egy kis szerencsénk és mégis láthatunk az arcából valamit.

Krikett

Bezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?