Ezt a posztot az egyik barátnőm ihlette, aki szerint nekem reklám-babám van: simán lehetne vele népszerűsíteni a gyerekvállalást. Mindezt persze úgy kb. 30 perc alapján, de azért jól esett. A lista teljesen szubjektív és bizony nagyon rózsaszín. Tehát amiért jó egy most 10 hónapos baba anyukájának lenni:

1. A problémamentes terhesség alapvetően egy boldog időszak.

2. A terhesség megállapításától a gyerek pár hónapos koráig bármikor lehet rossz napod, bármikor bármin sírhatsz, hiszen megviccelnek a hormonok.

3. Rájössz, milyen erős vagy, hiszen le tudsz mondani a cigiről, az alkoholról, az alvásról.

4. Ha nincs kedved menni valahová, nem kell kifogás, elég annyit mondani, hogy nincs, aki vigyázzon a gyerekre.

5. Senki nem szól meg, ha este 6 után pörköltet eszel kenyérrel (persze csak mértékkel).

6. Amíg van délutáni alvásidő, te is le tudsz dőlni kicsit.

7. Minden nap sétálsz, felfedezed a várost. Megtalálod a legolcsóbb helyeket, a legjobb ruhaboltokat, a leghangulatosabb éttermeket.

8. Ugyanúgy tudsz örülni egy apró mosolynak, mint korábban egy munkahelyi sikernek. Arról nem beszélve, amikor a csemete láthatóan élvezettel eszi az általad készített ételt. Micsoda boldogság!

9. Egy pár hónapig senki nem piszkál az esetleges túlsúlyod miatt.

10. Újra értékeled az olyan apró örömöket, mint megnézni egy részt a kedvenc sorozatodból, nyugodtan olvasni vagy rejtvényt fejteni, együtt vacsorázni gyereksírás nélkül a pároddal.

11. Új embereket ismersz meg a játszótéren, a védőnőnél, a foglalkozásokon.

12. Egy nehezebb nap után úgy fekhetsz le, hogy: "Igen, ezt is megcsináltam! Bármire képes vagyok!". És valóban így is van.

13. Ahogy telik az idő, a munkahelyed a nyugalom és boldogság szigetévé válik, ahol senki nem hisztizik, ahol elég mindent egyszer elmondani, ahol nem áll a talpadba a szőnyeg alá rejtett mini-búgócsiga vége, ahol egy tízperces munka valóban tíz percig tart, ahol úgy tudsz pisilni, hogy nem sír senki az ajtó előtt, ahol van 10-15 perced nyugodtan leülve megenni az ebédet.

14. Soha ennyire nem töltődsz fel 4-5 óra folyamatos alvástól (bár ez ugye elég szubjektív).

15. Az a bizonyos megfogalmazhatatlan érzés, amikor ránézel, amikor felfedezed a saját vagy a férjed vonásait, amikor állsz az alvó baba felett, amikor először rád mosolyog. Az a kapcsolat, önzetlen szeretet ami „csak úgy” van.

Kicsidelfin