Tünde bevásárlás iskolakezdés Tesco

Tavaly elkövettem azt a hibát, hogy a gyerekek nélkül vásároltam iskolai füzeteket a Tescóban. Jóárasítva voltak, nem is néztek ki rosszul (szerintem), örvendeztem, hogy milyen olcsón megúsztam. Hát nem. A kamasz lányom itthon az ujjai közé fogta, fintorogva felemelte, majdnemhogy kikérte magának:

„Ez most komooooly?”

Ballaghattunk vissza együtt, hogy kiválaszthassák a nekik tetsző füzeteket. (Persze a megvásároltak sem mentek ám kárba, itthoni gyakorlónak, pótfüzetnek, rajzolgatós füzetnek lettek felhasználva.)

Idén már jó előre figyelmeztetett is a nagylány, hogy eszembe ne jusson nélkülük megvenni a felszereléseket –

„Hacsak nem szeretnél megint duplán fizetni”

– tette hozzá kamaszos-szemtelenül, somolyogva. Ezért a múltkori családi mozi után beugrottunk a Tescóba, hogy kiválaszthassák a füzeteket, ceruzákat, mappákat. (A legkisebb itthoni használatra kapott egy csomag színes ceruzát, mivel nekik kollektíve rendeltük meg az egyik anyukától a komplett felszerelést.)

Meg voltam róla győződve hogy a középső lányom (12) ismét lovas füzeteket és tolltartót fog venni (mivel lómániás), ám idén a száj- és orrtalan kislányos dizájnt (Gorjuss) választotta többféle változatban. (Be kell vallanom, nekem is tetszenek a bájos kislányok.) Nem olcsók ezek a füzetek, de szerencsére nem kell belőlük sok – és a vastag borító miatt a bekötéssel sem kell bajlódni (persze átlátszó fóliát lehet rá tenni, csak ne nekem kelljen…).

A dollárjelek csilingelve táncoltak a szemem előtt, amikor arra gondoltam, hogy a gimnáziumot most kezdő nagylány milyen menő füzeteket fog választani (és ez mennyibe fog nekem kerülni). A kosara tartalmára pillantva teljes volt a döbbenetem: egyetlen dizájner füzet nem volt benne, csak és kizárólag mezei (klasszik narancssárga kockás, kék vonalas és zöld sima).

Nem tudtam mire vélni a dolgot, de a tinédzserem felvilágosított: ha üres füzetet vesz olcsóbban, akkor marad pénz csomagolópapírra és átlátszó, öntapadós fóliára. Így olyan borítót gyárt a füzeteihez, amilyet csak szeretne. Akár mindegyikhez mást. (És szerencsére imádja csinálni...) Támogattam az ötletet, bár már előre látom, hogy a kicsinek is be kell szerezni a sulis füzeteire Jégvarázsos csomagolópapírt – ő ugyanis a maga hét és fél évével egyelőre nem nőtt ki az Anna és Elza-rajongásból.

Nálatok mi a menő füzet-téren?

Tünde

(A bejegyzést a Tesco támogatta.)

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?