A papír-és írószerárusok minden évben megjegyzik, hogy iskolakezdés előtt feltűnően népszerűek a lóval díszített füzetek, táskák, ceruzák, kiegészítők, de népszerűek a lovas könyvek, filmek is (főleg a lányoknál, érdekes módon) tehát a legtöbb gyerek vonzódik a lóhoz - üres hátú pónit is ritkán látni a gyereknapokon. Akkor miért ne nézne nagyobb és gyorsabb négylábúakat is? Még akkor is, ha felülni ezekre amatőrnek életveszélyes, de e hétvégén a lóverseny otthonában simogatnivaló, kezes minipacik is várják a szélvészgyors angol telivérek mellett a felnőtteket és a gyerekeket. A város egyik legnagyobb (és a többivel ellentétben kutyakakimentes) zöldfelületén, egy köpésre metrótól-busztól-parkolótól. Gyertek lóversenyre vasárnap délután, ha már uncsi a strand vagy a játszó!

Július 7-én, vasárnap rendezik meg a 91. Magyar Derby napját a Kincsem Parkban. A galopp futamok mellett sokszínű családi programokkal várják a látogatókat a szervezők, többek között pónikon gyakorolhatják a lovaglás alapjait a gyerekek. A 14 órakor kezdődő ünnepi versenynap fő eseménye a 2400 méteres Derby 18.40-kor indul, előtte Galambos Lajos trombitaművész szórakoztatja a nézőket, akik a szünetekben bemutató lovaspóló mérkőzéseket valamint Fríz lovaknak kiírt futamot is láthatnak. (Aki esetleg hirtelen finnyogna, üzenem: én láttam a fentemlített, Lagzi Lajcsinak is becézett művészt szilveszterkor a Kincsem parkban, nagyon szereti a gyerekeket, felengedi őket csőstül a színpadra, akik bátran és lelkesen élnek is a lehetőséggel, és időnként megcsillogtatja azt a tudását is, amiért ha jól tudom, jelessel végzett még a lakodalmas zene korszaka előtt a konziban, én nem vagyok mulatószene-rajongó, de gyerekekkel együtt kiválóan szórakoztam.)

Ez a típus nem szokott versenyezni, csak parádézott egyet

Azt nem ígérik, hogy az ascotihoz hasonló kalapparádéban lehet gyönyörködni, de bátrabb hölgyek mostanában már próbálkoztak hasonlókkal, szerényebb kivitelben.

A főváros „zöld szigetén” megrendezett eseményre a belépés díjtalan, a gyalogosan érkező nézők a Pillangó utcai metrómegállóból alagúton keresztül tudják megközelíteni a versenypályát, de bicikliút is vezet a helyszínre. A részletes programról a lovasok oldalán vagy a már linkelt oldalon, a Kincsem park honlapján olvashatunk. Bátrak (akik már elmúltak 18 évesek) fogadhatnak is, idén debütált a veterán ausztrál rendszert leváltó francia fogadási szisztéma (a Kincsem Park Oldalán a Fogadásszervezés menü alatt találhatók a most játszható fogadási formák), az először kilátogatóknak mindenféle fogadási segédlettel készülnek a szervezők. 

A régi tribünépület látványos, de kissé elhagyatott

Aki csak hűsölne egyet, az megteheti a Kincsem-itatónál, vagy a legendás versenyló bejárati életnagyságú szobrától nem messze a hatalmas fák alatt, lovakat nézegetve, de a pár éve épült új nagytribün tetején légkondis étterem is várja a látogatókat.

A földszinten és a tribün mellett pedig pattogatott kukorica, kürtős kalács és gyerekprogramok várnak mindenkit: állandó vendégek mostanság kiemelt versenyeken a simogatható barik, lámák, lovacskák és kecskék, de ugrálóvár, babasarok is szokott lenni. A helyszín babakocsival, kismotorral is jól bejárható, a versenyeket a Sport1 is közvetíteni fogja.

Vakmacska

 

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?