agyalapi mirigy daganat babát szeretnék családtervezés

Egy ideje olvasgatom a Bezzeganyát és a Facebook oldalát, ezzel is készülök az anyaságra. Világéletemben ilyen voltam. Mindent időben elterveztem, rákészültem. Nem volt ez másképp a babaprojekttel sem. Megbeszéltük a férjemmel, hogy ha befejeztem az iskoláimat, belevágunk.

Nem jött a baba
 

Minden adott egy baba érkezéséhez. Azonban a természet eddig nem volt túl kegyes hozzánk. Körülbelül fél éve tudatosan tervezzük a babát, próbálkozunk. Azonban se baba, se menstruáció.

Eleinte élt bennem a remény, hogy na, most hátha azért nem jött meg, de aztán a negatív tesztek mindig észhez térítettek. A nőgyógyászom szerencsére nem húzta az időt, és elküldött egy teljes kivizsgálásra, melynek eredménye azt mutatta, hogy teljesen összezavarodott a hormonháztartásom.

A diagnózis: agyalapi mirigy daganat
 

Az endokrinológus további kivizsgálásokra küldött, így a kiváltó okot is megtaláltuk. Hiperprolactinaemiával diagnosztizáltak, melynek kiváltója egy jóindulatú agyalapi mirigy daganat. Nagyon elkeseredtem, és megijedtem, de megnyugtatott a tudat, hogy ez jelenleg gyógyszeresen kezelhető. Jelenleg gyógyszert szedek a prolaktin szintem es az adenomám csökkentésére, emellett étrendkiegészítőt iszom.

Tudom, hogy még nagyon az út elején járok, de nagyon meg vagyok ijedve: mi lesz, ha soha nem lesz peteérésem és soha nem lesz babánk? Az agyalapi mirigy daganattal kapcsolatos Bezzeganya-cikket elolvastam és már az is sokat segített. Megnyugtatna a tudat, ha találnék egy-két sorstársat, akivel meg tudnánk osztani a tapasztalatainkat.

D.

agyalapi mirigy daganat babát szeretnék családtervezésBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?