Sok országban sikeresen működik az a rendszer, hogy az emberek a neten hirdetik meg a megunt dolgaikat, amiket szívesen (és ingyen) odaadnak másoknak. Angliában például nincs olyan jellegű lomtalanítás, mint Pesten, így a különböző hirdetési oldalak freebies rovatába pakolják fel a régi bútorokat, ruhákat, használati tárgyakat, illetve vannak úgynevezett freecycling közösségek is, ahol a tagok egymás között csereberélnek. Úgy gondoltam, jó lenne, ha az Bezzeganyának lenne egy saját freecycling közössége.

 

 

Elmondom, hogy működik:

 

Beírom, hogy van egy ingyen elvihető gyerekszandálom (amit szívesen elpostázok). Zsuzsi76 beírja, hogy azt ő szeretné - ezért privátban megegyezünk a küldésről/átvételről. Vagy Jóanyának szüksége lenne a Kockás Magazin 86-os Rohanos kiadására és beírja ide, Mammutkának meg pont van abból elfekvőben a nagyi padlásán és szívesen odaadja. Tehát ír egy kommentet reagálva Jóanyának, és ismét meg lehet egyezni az átvételben.

 

Fontos, hogy aki felajánl valamit, a kommentjét (csupa nagybetűs) KÍNÁL szóval kezdje, míg aki kérne valamit, a KERES-sel indítson.

 

Ennek a rovatnak viszont szüksége van egy állandó moderátorra, különösen akkor, hogyha már több holmit kell kezelni. Ugyanis azoknak a kommenteknek a végére, ahol a felajánlott tárgy már elkelt, nagybetűkkel oda kell biggyeszteni az ELKELT jelzést, illetve akinek már teljesült a kockás magazinos kívánsága, ott szintén jelezni kell, hogy létrejött az egyezség, a MEGVAN szóval.

Aki tudná vállalni, kérem, az átmeneti emailcímén jelentkezzen. :)

Szóval használjátok, teljen benne sok örömötök!

 

Anyamadár