Azt írja az újság, hogy Amerikában MRI-felvételek alapján meghatározták a hüvely/méhnyak, a csikló és a női mellbimbó izgatásával aktivált agyterületeket is. A szexológusok egy része azt állítja, hogy csak egyfajta női orgazmus van. Ők feltételezik azt is, hogy ennek alapján az agyban is csak egy, lokalizálható orgazmusközpont létezik. Nos, tévednek.

'Pleasure series' photo (c) 2010, Arha Detruit - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

A vizsgálat egyértelműen kimutatta, hogy a csikló és a hüvely izgatása más-más agyterületekre hat, így az orgazmusok is eltérőek. Ebből is látszik, hogy a női orgazmus sokkal összetettebb, mint a férfiaké. A mellbimbó vizsgálata pedig azt igazolta, hogy a mell szintén erogén zóna. Szóval immár tudományosan bizonyított, ami sok nőnek eddig is magától értetődő volt. És még mondja ezután valaki, hogy az orgazmus nem a fejben dől el. De legalábbis ott dolgozza fel a testünkből jövő információt az agyunk.

2010-ben egy svájci kutatócsoport kezdett először a csiklót képviselő terület vizsgálatához. Ők arra jöttek rá, hogy ez a terület körülbelül ugyanott helyezkedik el, mint a férfiaknál a péniszből érkező ingerületeket feldolgozó agyterület. Ez esetben a férfiak öröme ugyanott „világít” az agyukban, mint a nőknek.

Ha pedig a hüvelyt izgatják, teljesen más helyeken jönnek lázba az idegsejtek. A Wikipédiára viszont egyenesen azt írta valaki a hüvelyi orgazmus címszó alá, hogy „a hüvelynek az elsődleges feladata egyáltalán nem az örömszerzés, hanem egy csatorna biztosítása a hímvessző számára, amin keresztül az ondót bejuttathatja a belső női nemi szervekbe, és amin keresztül távozhat a menstruációs vérzés és a világra jövő baba.” Remélem, nem férfi volt a szócikk szerzője, mert akkor csak sajnálni tudom a barátnőjét, vagy ajánlom figyelmébe a fenti kutatást.

Statisztikák szerint viszont az európai nők kb. 60 százaléka a klitorális orgazmust éli meg, hüvelyi élvezet pedig csak a nők 20-25 százalékának jut. Máshol azt írják, hogy a nők 10 százalékának nincs is orgazmusa.

A tudósok szerint a vizsgálatok eredményei nem haszontalanok, mert reményt jelenthetnek azoknak a nőknek, akik hüvelyi szülés során idegsérüléseket szenvedtek. A kutatók szerint a csiklót beidegző ideg stimulálása enyhítheti az inkontinenciapanaszokat is.

Egyszóval már a tudósok is jól megfejtették, hogy többféle női élvezet létezik (a vásárláson kívül is). A tudósok pedig nem fognak ezután sem unatkozni. A következő projektjük alkalmával – gondolom, párjuk örömére – a G-pont nyomába erednek majd.

Center

http://www.origo.hu/egeszseg/20110809-igazoltak-hogy-a-nonek-tobbfele-orgazmusa-is-lehet-huvely-csiklo.html

http://hu.wikipedia.org/wiki/Orgazmus

Forrás: Journal of Sexual Medicine