kórházteszt szülés

A kórház neve: Máv Kórház

A szülés időpontja: 2018. április

A kórház állapota: Van mit fejleszteni.

Mellékhelyiség állapota: Botrányos, koszos. Egy szobában három anyuka volt, és minden szobában volt zuhanyzó és vécé egyben, nekünk kellett takarítani a vécét, mert a takarítónő csak a szemetet vitte ki és felmosott.

Szülőszobák korszerűsége: Elégedett voltam a korszerűségével, viszont zuhanyozni csak a beöntős szobában lehetett, ahol nagyon büdös volt, és egyáltalán nem volt tiszta a helység. Gondolom, aki fizet, az használhatja  a labdát, kádat, bordásfalat, ezek egy külön szobában vannak.

Orvosok, szülésznők, csecsemősök: Nem volt választott orvosunk, mégis az ügyeletes orvos nagyon kedves volt, és segítőkész, ugyanez már nem mondható el a szülésznőről és a csecsemősökről sajnos. A szülésznő közölte velem, amikor mondtam neki, hogy iszonyatos fájdalmam van, hogy senki nem mondta, hogy ez nem jár fájdalommal. Köszi... Azért jólesett volna egy-két tanács, ami enyhíthette volna a fájdalmamat. A csecsemősök nagy ívben tojnak a babákra, amikor bevittem a babámat hozzájuk, húzták a szájukat, szülésem napján közölték velem, hogy nincsen idejük a babámra, vigyem magam mellé.

kórházteszt szülés

Szülésvezetés: Első szülésnél kötelező itt a gátmetszés, oxitocint kaptam, mivel indított szülésem volt. Szerencsére nem siettették a szülést.

Császármetszés: Bent lehet az apuka.

Látogatási rend: A kórtermek előtt van egy hosszú, szűk folyosó, ott van látogatási lehetőség, hétfőtől szombatig 16.00-18.00 között, vasárnap pedig 10.00-12.00 és 16.00-19.00 között. A kórtermekbe nem lehet bemenni látogatónak, ablakon keresztül lehet megmutatni a babát. Sajnos az apuka sem mehet be.

Mit kell vinni a baba ellátásához: Popsikenőcsöt és alkoholos kendőt  biztosítanak mindenkinek, de ezen kívül mindent kell vinni. 

Hány ágyra jut egy zuhanyzó: Három ágyra jut egy zuhanyzó

Van-e vip szoba: Úgy tudom, hogy van.

Koszt mennyisége, minősége: Én a három nap alatt nem ettem semmi ottanit, mert ehetetlen szerintem. Borzasztó a minősége, mennyiségre elfogadható. Szerencsére engem ellátott a család étellel.

Kommunikáció: Összességében elégedett voltam a kapott információ mennyiségével. Minden nap kaptam információt és tájékoztatást.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Igen, kaptam.

Összességében: Borzasztó bunkók és türelmetlenek még az első szülésen átesett anyákkal is. sajnos elvárják, hogy mindent tudjon az ember. Nem hiszem, hogy még egyszer szülnék itt.

Ha 2017-ben vagy 2018-ban hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Pontszámok:

  • szülészet állapota: 9
  • kórtermek állapota: 4
  • szülőszoba korszerűsége: 9
  • felszereltség: 10
  • mellékhelységek állapota: 2
  • orvosok segítőkészsége: 5
  • szülésznők segítőkészsége: 3
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 1
  • kommunikáció, tájékoztatás: 9
  • tisztaság: 3
  • ellátás minősége: 5
  • személyes élmények: 1

Ágnes

kórházteszt szülésMás kórházakról ezekben a posztokban olvashatsz: 

Veszprém: Bár minden szülészet ilyen lenne!

Székesfehérváron minden adott egy csodálatos szüléshez

A folyosón vajúdnak a kismamák Kaposváron

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>