Mindent megvettél születendő gyermekednek? Biztosan? De tényleg! Egészen biztos vagy benne, hogy nem felejtettél el valamit? Például rendeltél már kerámia hastálat? Tudtam, hogy nem.



Pedig Gyermeked Csillagbölcsője ősi motívumokkal, az áldott állapotra való emlékezés különleges, családi emléke. És még gyümölcsöt is tarthatsz benne. A vendégeknek ne áruld el előre, milyen tálból falatoznak, kivéve, ha nem akarod, hogy fellegeljék az összes kaját. Gyermeked Csillagbölcsője ugyanis a te terhes hasad negatív lenyomata. Ne aggódj, nem stria-mintás.

Mintázatát – a leírás szerint – a baba és a mama kapcsolatának jelei: az ősi spirál, a csillagok a tálon: az óvás, befogadás, megtartás szimbólumai alkotják. És ha őszinte vagyok, szerintem elég jól néz ki. Rusztikus, kicsit arany, kicsit ezüst. Ha nem egy has lenyomata lenne, nem is találnám furcsának.

Az első példány létrejöttének a történetében szerepel egy kismama, aki szerette simogatni a hasát, egy szobrász, keramikus és lakkművész is. Ők alkották az első tálat. Közben beszélgettek, énekelgettek a babának, hogy a tálba majd ez az ének, az érzések is belekerüljenek.

Tehát ha most 7-8 hónapos terhes vagy, még nem késő beszerezned a tálat. A leírás szerint azonban az érzéseid is belekerülnek majd, így légy résen mikor mész megrendelni. Képzeld csak el, ha a tál gyomorégést és derékfájást őrizne meghitt mosolygós pillanatok helyett. Aztán nem értenék a vendégek, miért ég a gyomruk a nálad evett gyümölcsök után.

Azok számára, akik még csak a gyerektervezés fázisában vannak, lehet, hogy jó ötlet lenne felvenni a kínálatba a lapos hasról készült anyatálcát is. Ez a nőből anyává váló személy múltját őrizné, szép lapos és feszes hasról egyedileg készülve szimbolizálná a lemondást és elengedést, a veszteséget és a célt a jövőre nézve. És egymás mellett lehetne tartani a csillagbölcsővel, amolyan előtte-utána képként. A tálca egyben örök mementó lehetne köldökünknek, az első kifordulása előtt.

Sajnos a tál árát nem tartalmazza a honlap. A külföldi oldalakon az egyszerű, kerámiából készült hastálak 80-150 dollárba kerülnek, míg a bronzból készült pocaktálért 1300 dollárt kérnek.

Ti csináltatnátok pocaktálat?

Center