A kertvárosi lét monotonitásában, az egyhangú hétköznapok ürességében, és a besavanyodott, szenvedélymentes melegházasságban fulladozó Abby (Robin Weigert) egy jól időzített fejsérülést követően (a film angol címének jelentése agyrázkódás), úgy dönt, hogy kiutat keres a régóta fojtogató mélabúból. Levegő után kapkodva kezd alkalmi, futó kalandokba, melyek az életkedvével együtt a mélyen eltemetett szenvedélyt is feltámasztják benne.

Egyik elégedett partnere tanácsára ahelyett hogy maga keresné tovább az alkalmi légyottokat, inkább átáll a kéjhölgyek oldalára, és egy eladás előtt álló New York-i penthouse-ban berendezi a saját kis bordélyházát, amelybe hozzá hasonlóan magányos vagy útjukat kereső lányok és asszonyok társaságát várja. Újdonsült alteregójaként, Eleanorként nem a pénz hajtja, pusztán az újból felfedezett életöröm iránti vágy.

Az elsőfilmes író/rendező Stacie Passon finom gesztusokkal, erőlködés nélkül mutat be egy olyan 40-es, női generációt, amely a gyermeknevelés mellett saját testi és lelki egyensúlyát is fent akarja tartani. Ezért a sok kitartó testedzés, a baráti vacsorák, az egzotikus családi nyaralás, vagy az előszoba újradekorálása a színek tökéletes harmonizálásával. Minden organizált, makulátlan, meglepetésektől mentes. Otthonülő feleségként Abby azonban többre vágyik, mint a bevásárlókocsi tologatása vagy egy pompás vacsora megfőzése – ő sokkal inkább húz egy titokzatos kettős élet felé, amely nem pusztán felszínes örömöt, hanem valódi szenvedélyt visz kertvárosi életébe. Az érzékeny rendező nem ítéli el a főhősét kérdéses erkölcsössége miatt, inkább csendesen a sarokba húzódva figyeli Abby/Eleanor útkeresését a különböző korú és indíttatású kuncsaftok hadán keresztül. A végső boldogság kérdésére azonban már nem ad választ, Abbytől elköszönve inkább a nézőre bízza döntést: vajon az ösztönökre vagy a józan észre hagyatkozva érdemes-e élni.

A Kertvárosi bordély február 6-ától látható a mozikban.

dzs

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?