Gyémánt. Nők álma, tolvajok imádsága, bankok, széfek titka. Sötétben osonó, lézersorompókat kicselező tökéletes bűnözők terveinek a mozgatórugója. Szombaton mi is elindultunk, hogy megszerezzük a kincset.

'Diamond Age' photo (c) 2006, Steve Jurvetson - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Egy óránk volt, hogy lépésről lépésre haladva, trükkök és számkódok segítségével hozzáférjünk az ékkőhöz. A ragyogó, öklömnyi gyémánt csábított, vonzott, gondolkodásra ösztökélt és végül nagyjából negyvenöt perc alatt a kezeink közé is került.

A MindQuest belvárosi pincehelyiségében nagyon jó mókában volt részünk.

Nincs szükség különleges képességekre, bárki lehet csapattag kortól (14 év alatt szülői kísérettel). A csapatok minimum kettő, legfeljebb öt főből állhatnak. Esetünkben a küldetés érdekében négy nő hagyott otthon összesen kilenc gyereket. (Egy kicsi vett részt csak az akcióban, a csupán öt hónapos lány, aki rám bogozva szenderegte végig a kalandot). Feladatról feladatra kellett végighaladnunk a szobán és a legkisebb is csak végszóra ébredt fel.

Az első ránézésre kicsit ósdinak tűnő pince percek alatt izgalmas kaland színterévé változott. Feltúrtuk a szobát, hogy a talált vagy a kezdetektől rendelkezésre álló tárgyakat a kellő helyen és a kellő időben majd használhassuk.

Az idő szinte észrevétlenül elröpült, annak ellenére, hogy fogyására a szoba sarkában álló folyamatosan visszaszámláló óra állandóan emlékeztetett. Az óra helyén a kintről figyelő szervezők néha hasznos tippeket is felvillantottak.

A kezdeti rendezett szoba a végére teljesen a feje tetejére állt. Kulcsok, lakatok, titokzatos táskák és dobozok hevertek szerteszét. A berendezés között ugyanis nem csak hasznos holmi akadt. Számtalan ígéretesnek tűnő, ám semmire sem való apróságba botlottunk, és volt számtalan feleslegesnek tűnő, ám végül mégis hasznos holmi is. Az idő szorításában lépésről-lépésre tártuk fel csapatunk a titkokat, kerestük a hiányzó láncszemeket.

Esetünkben a legnagyobb nehézséget komikus módos a biciklilakatok kinyitásában való járatlanságunk okozta. Hiba jöttünk rá nagyon gyorsan a jó kódra, nem ártott volna, ha sikerül a lakatot szétpattintani vele. Végül segítséget kaptunk kintről a rakoncátlan lakat megzabolázására, és folytattuk tökéletes bűntényünk elkövetését.

A gyémántot hozzánk hasonlóan tízből nyolc csapat szerzi meg sikeresen.
Úgy érzem, mindenképpen vissza kell térnünk a MindQuesthez, hiszen még egy kémtörténet is vár, ahol egy pusztító pokolgép felkutatása és hatástalanítása lesz a cél. Már alig várom, hogy sikerüljön ezt a feladatot is megoldani.

Jó szívvel ajánlom bárkinek aki egy órácskára szeretne kikapcsolódni. A lebilincselő stratégiai csapatjáték nem fog csalódást okozni.

A MindQuest történetében egyébként az én öt hónaposom volt a legifjabb résztvevő, és bátran ajánlom, ne tántorítson el senkit, ha gyereket is vinne. Családoknak is ajánlom, a nagyobb gyerekek biztos jól fognak szórakozni, míg a szülőkkel a furmányos megoldásokat keresik.

Remélem a szervezők sikerei folytatódnak és hamarosan új játékterekkel örvendeztetik meg a nagyközönséget. Az is megfordult a fejünkben, hogy gyerekeknek szóló hasonló (bár nyilván egyszerűbb) kincsvadászatot is jó ötlet lenne szervezni.

Az egyórás kaland csapatonként 8.000 Ft, és mivel a csapatok több főből állnak, igazán nem drága, de nagyon tartalmas kikapcsolódást nyújtó programban vehetünk részt.

Nagymamákat, apukákat, bébicsőszöket előkészíteni! Csak egy szabad óra és pár barát kell és vár a nagy gyémántrablás!

http://mindquest.hu/

Center