ABSZ terhesnapló terhesség kismama

18. hét

2016.07.09.-2016.07.15.

A bűvös 18. hét. Eleinte gondolkoztam, mikor lenne ildomos elmondani vagy nyilvánosan vállalni a terhességet, hiszen sokan a 18. hetet is kivárják, a második genetikai ultrahang biztos eredménye miatt. Hát azt kell, hogy mondjam, a mellékelt ábra alapján, hogy a jó idő beköszöntével esélyem sem lett volna titkolni, még ha akarom sem, olyan szép nagyra nőttünk már, a gyerek is, meg én is.

A héten hívott a védőnő, hogy megjött a rubeola szűrés eredménye. (Off: a 13. héten szólt egy munkatársam, hogy a gyerkőcei rubeolásak, és már feltehetőleg akkor is azok voltak, mikor találkoztunk, mivel egy nappal később lett mindegyikük lázas, kiütéses. Nem is értem, ezt az a heti naplómba mért nem írtam bele?!) Alapvetően nem is értettem, miért oda küldték a papírt, miközben nekem meg a szakrendelőben kellett érdeklődnöm. Hívtam is őket többször, az utolsó időben minden másnap, és mindig mondták, hogy még nem érkezett meg. Elég furcsa rendszer, hiszen a védőnőnek technikailag semmi köze nem volt a vizsgálathoz, őszintén nem is szóltam neki a vérvételről. Szó mi szó, a rubeolára negatív lett a lelet, viszont parvovírusra pozitív értéket adott.

Elég furcsa egyébként, mert egymásnak ellentmondásos infók vannak benne. Emiatt visszamentem a doktornőhöz, de ő meg szabin van épp. A helyettesítő orvos meg majdnem kinevetett, hogy túlaggódja a védőnő is meg én is, mindössze kontroll labort kért, aminek az eredményére újabb két hetet kell várni. Érdekes, mivel a lelet szöveges véleményezésénél kifejtették, hogy fokozott ultrahang ellenőrzés és utánkövetés javasolt. Persze Google barátommal megszakértettük, hogy azért javasolják, mert a terhességnek azon fázisában, mikor fertőződtem, agyi fejlődési rendellenességeket okozhat a vírus. A doki reakciójából nekem teljesen az volt a benyomásom, hogy nem igazán ismerik ennek a vírusnak az esetleges hatásait, illetve mindenki állította, hogy a kutyától kaptam el. Nosza, megkérdeztem az állatorvosunkat is, ő pedig mondta, hogy nem létezik, mert ez állatról emberre nem fertőz, sőt, különböző fajok sem adhatják át egymásnak (malac csak malacnak, kutya csak kutyának, mert nem egyforma a vírus). De hogy megnyugtasson, azt mondta, még aznap megnézi valami szakkönyvben, de ő ezt 100 százalék biztosra mondja.

Gizi egyre többet mozgolódik, most már napjában sokszor érzem, mondtam a védőnőnek is, akin azért látszott az aggodalom, hogy mi van, ha a fertőzés miatt már nem is élő terhesség, mivel ultrahangon hetekkel azelőtt voltam utoljára. Rajtam kívül még mindig senki nem érzi, de tök mókás, hogy én már láttam is, ahogy a rúgkapálás hatására egy-egy ponton icipicit kidudorodik a hasam.

A védőnőnél egyébként minden rendben volt, a vizsgálatok negatívak. A vérnyomásom viszont meglepően alacsony volt, 85/65, mondta is, hogy ezt nem írja be, nehogy problémázzanak rajta. A súlyomat viszont rendesen elmérték, a látogatás előtti napon otthon 48 kilót mutatott a mérleg, a rendelőben meg több mint 50-et. S bár mondta, hogy háááát, ez mindig csal, azért bevéste a magasabb értéket. És akkor egy majdnem félidős állás: kilók száma 48 (ehhez ragaszkodom), haskörfogat 83 cm!

ABSZ

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?