Tünde játék lego retro

Játéktesztelő sorozatunkban társasjáték újdonságokat mutattunk be az elmúlt hetekben. Most azokat a játékokat gyűjtöttük össze, amelyekkel mi is játszhattunk már gyermekkorunkban is, és saját gyerekeink sem csak a megmaradt, gondosan eltett saját példányunkkal játszhatnak, hanem ma is megvehetők ugyanabban a formában vagy más verzióban.

  1. Gazdálkodj okosan

    Gyerekeink is megtanulhatják a pénz kezelését és beosztását az új kiadású, külsejében némileg modernizált társassal, melyben magunk is vásárolhattunk lakást és berendezési tárgyakat gyerekkorunkban.
     
  2. Moncsicsi

    Az itthon a 80-as években népszerűvé vált babaarcú majmocskát ma is lehet kapni.
     
  3. Barbie baba

    Bár igen sok kritika éri az aránytalan testalkatú babát, és egy kutatás szerint egyre több gyerek választja a valósághűbb külsejű babákat, mégis nagy piaca van ma is a Barbie-nak.
     
  4. Szivárványspirál

    Gyerekkorunk nagy slágere, a lépcsőn „lemászó” spirál nem ment még ki a divatból.
     
  5. Búgócsiga

    Régen majd’ minden háztartásban megtalálható volt egy búgócsiga, mely a használattól horpadt és kopott lett az idők folyamán. Ma már közel sem olyan népszerű, mint régen, de sok gyerek játszik vele még most is.
     
  6. Rubik kocka

    Jómagam is sokat játszottam gyerekkoromban a világhírűvé vált kockával. Napjainkban  újra virágzik a Rubik-játékok kereskedelme.
     
  7. LEGO

    A világ legnépszerűbb építőjátékát nem lehet megunni, még akkor sem, ha éjnek évadján meztelen talppal belelépünk a szőnyeg szálai között megbúvó kockára. (Tegye fel a kezét, akivel sosem történt ilyen!)
     
  8. Ki nevet a végén?

    A gyerekek egyik első társasának játéklapja (ami az én emlékezetemben megmaradt,) régen fekete volt, és hatan lehetett vele játszani. Ma már számtalan variációban és formában kapható.
     
  9. Puzzle

    Puzzle van, volt, lesz. A hagyományos puzzle-kat napjainkra továbbfejlesztették, és van belőlük 3d-s változat is.
     
  10. Kártyajátékok

    A Csapd le, csacsi, a Fekete Péter, és a többi, gyerekeknek való kártyacsomag a mai napig elérhető – természetesen egyre több verzióban.


    10+1. Memóriajáték

    Ha gyerekkorom memória játékára gondolok, mindig nosztalgikus hangulatba kerülök – a mai napig előttem van belőle az Országház lapja, és látom magam előtt a padlót, ahol gyakran játszottam vele a szüleimmel. A régi verziót már nem lehet kapni, de van helyette millióféle, napjaink dizájnjában.

Tudtok még olyan játékokat, amik a "mi időnkben" is népszerűek voltak, és most is lehet kapni valamilyen formában?

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?